Om Miko

Miko er en super jagthund og anvendes i jagtsæsonen både på opsamling og på almindelig jagt, hvor han er effektiv både som drivende og apporterende hund. Han er en stilfuld og smart hanhund, der arbejder med stor kapacitet i alle terræner samt på vand.

Som unghund gennemførte Miko Unghundemesterskabet og var førende på sidste post i finalen, hvor han desværre tabte den sidste fugl.

Han har 6 gange vundet på B-prøve og alle gange med CK, hvilket betyder at han er fuldcertet på B-prøve. Han vandt Retriever Mesterskabet 2009 og var med på Bronze holdet til DM for hold samme år. I 2011 fik han endnu en topplacering på Retrievermesterskabet, hvor han blev nummer 3. På A-prøve har han har i efteråret 2011 opnået en 1. vinder.

Miko har bestået adskillige vinderklasse Working Test, heraf flere gange som vinderplaceret.

Han har bestået jægerforbundets udvidede apporteringsprøve med maksimumpoint, og han har bestået kvalifikationsprøven.

Miko har opnået Very Good i brugshundeklasse på officiel udstilling. Kritik fra dommer Susanne Forchhammer lyder: ”5 år han af den lette type, godt hoved, mangler noget fylde i snudeparti, korrekt ansatte ører, korrekt bid, god lang hals, god overlinje, lidt lavt ansat hale, tilpas dybde i brystkassen, kunne ønske noget mere bredde, tilstrækkelig benstamme, velvinklet for og bag, bevæger sig med drive, ikke bedste pels på dagen, kunne ønske noget mere af hele hunden, velpræsenteret”.

Hans sundhedsmæssige status er:
HD: B
AD: 0
EIC: Clear via gentest
CNM: Clear via gentest
Optigen/PRA: Bærer
Øjenlyst: 03.05.2011 med anmærkninger

Miko har flere afkom med imponerende resultater på både markprøver, schweissspor og i DcH-regi.

Yderligere information om Miko kan ses på www.brownhunt.dk .

RM 2009 Miko