Forældrene

Vi har valgt RM 2009 Miko som far til vores kommende hvalpe efter Trille.

Vi kender Miko fra utallige besøg hos kennel Brown Hunt, og har fulgt ham i hele hans prøvekarriere, og er meget imponerede af hans måde at arbejde på samt hans fantastiske temperament.

Desuden træner vi jævnligt med hunde ud af de samme linjer som Miko, og vi er ligeledes meget begejstrede for deres temperament, talent og arbejdsevner, hvilket har været medvirkende til at bekræfte os i vores valg af Miko.

Vores mål er at avle sunde, arbejdsivrige og samarbejdsvillige hvalpe i en passende størrelse, der opfylder racebeskrivelsen af labrador både i udseende, arbejdsegenskaber og temperament.

Vi er overbeviste om, at Miko og Trille vil komplementere hinanden rigtig godt i forhold til, hvad vi ønsker os af deres afkom.

·      Miko og Trilles sundhedsmæssige status er i top - frie på hofter og albuer. De er begge DNA-undersøgt for EIC og CNM, og da de begge er clear vil alle hvalpe i kuldet ligeledes være clear. Miko har anmærkninger for PRA-status og øjenlysning. Der er ingen risiko for, at dette hvalpekuld udvikler nogen form for øjensygdomme. Det har kun genetisk betydning i tilfælde af, at Mikos afkom skal benyttes til avl, og her gælder det blot om, at finde en genetisk egnet avlspartner. Dette forhold orienterer vi gerne meget mere om ved henvendelse. Læs evt. mere om PRA og øjenlysninger på labradors hjemmeside www.labrador-retriever.dk.

·     Arbejdsiver og samarbejdsvilje bevises af begge forældrehundes arbejdsmeriter – de er begge højt præmierede på bla. A-, B- og C-prøver samt working test.

·      Eksteriørmæssigt er de fine repræsentanter for racen – Trille med excellent og vinderplacering og Miko med Very Good på officiel udstilling.

Vi forventer at alle hvalpene bliver sorte.

Trille 3 mdr. i en stor verden når man selv er så lille :)