Vores opdræt

Vi er medlemmer af Dansk Kennel Klub (DKK) og Dansk Retriever Klub (DRK) med tilhørsforhold til DRK Region Nordsjælland.

Vi har begge gennemført DKK’s opdrætterkursus, og har juni 2012 fået godkendt vores kennelmærke under navnet Miverto.

Vi er seriøse i vores opdræt, og følger DKK’s og DRK’s retningslinjer og anbefalinger for opdræt af hvalpe.

Vores mål er at avle sunde, aktive, arbejdsglade og racetypiske labrador retrievere, som kan bruges til enhver form for hundesport og jagt.

En hvalp fra os sælges med DKK stamtavle, og hver hvalp vil være chipmærket, have fået ormekur og være vaccineret første gang, når de flytter herfra.

Da sundheden for vores hunde og deres afkom ligger os meget på sinde, og vi desuden ønsker at kunne bidrage til sundhedsstatistikkerne inden for vores race, følger der for hver hvalp et krav med om røntgenfotografering af hofter og albuer, når hunden fylder et år.

De hvalpe vi opdrætter, er efter kernesunde forældre, og vi har gjort et grundigt forarbejde, for at opdrætte så sunde hvalpe som muligt.

Vi er meget bevidste om, at alle vores hunde fodres med et godt kvalitetsfoder. Al forskning peger på, at grundstenen for hundens sundhedsmæssige fysiske udvikling er, at den har fået den rette sammensætning af foder fra den er lille hvalp.


Vi stiller derfor også krav til hvalpens fodring gennem hvalpe- og unghundetiden, så vi er sikre på, at den får de bedste forudsætninger for at vokse sig sund og rask.

Hvalpe hos os bliver præget så de kan fungerer både i hjemmet og ude i den store verden. De kommer blandt meget andet ud at køre i bil, præges på tørrede dele af vildt og på vildtblod i deres kasse, de bor indenfor hos os i huset, så de følger med i og vænner sig til dagligdagens rutiner med deraf følgende støvsugning, vaskemaskine mv. De bliver vænnet til mange forskellige typer mennesker - børn som voksne, og møder andre hunde i forskellig aldersklasser. Hvis vejret er til det, kommer de en tur til vandet og i skoven, og de vænnes til lyde via et lydbånd, som kører ved kassen fra de er helt små.

Vores hvalpe er til salg som familievenlige brugshunde. Dette skal forstås sådan, at vi avler et kuld hvalpe, der har et højt aktivitetsniveau, og deres arbejdsinstinkter, nedarvet fra både far- og morsiden, vil være stærke med heraf følgende behov for megen aktivering. Vi sælger derfor fortrinsvis til personer med tid og lyst til at aktivere hvalpen med en form for hundesport, for eksempel markprøver, schweissspor, agility, rallylydighed eller DcH-programmer, hvilket hvalpen vil egne sig fortrinligt til. Det er os meget magtpåliggende, at vi får det helt rigtige match mellem hvalp og ny ejer, til alle parters fordel.

Vi vil omvendt gøre hvad vi kan, for at hjælpe dig og hvalpen godt på vej, og er meget interesserede i, at følge jer på jeres færd. Vi står altid til rådighed for at besvare spørgsmål eller bare høre nyt om din Miverto-hund, og vil tilstræbe af holde samlinger for vores hvalpekøbere.

Hvis du er interesseret i en hvalp er du velkommen til at kontakte os, og vi kan få en snak om, hvad du kan tilbyde en lille Mivertohvalp.

Mette og Michael Høi Worm Jensen
Bækkevej 17
3550 Slangerup
Tlf.
22345307
Mail. kennelmiverto@gmail.com