Nyheder
04.11.2013
1 år!!
Tænk, det er allerede et helt år siden at Stjernerne kom til verden!

Vi er så heldige, at kunne følge de fleste af de dejlige stjerner på tæt hold sammen med deres skønne ejere. Det er vi rigtig glade for, og vi er meget stolte af dem alle sammen. Alle hvalpene har det godt hos deres familier, og har udviklet sig til dejlige, venlige og dygtige familie- og brugshunde med krudt bagi og mod på livets udfordringer.

Stort tillykke til Teijo, Pollux, Canto, Themba og Vega med fødselsdagen!
23.02.2013
I dag gik turen til Nordskoven ved Stenlille i region Midtsjælland på årets anden c-prøve.
Michael var på job, så Mette og Boogie var alene afsted, og skulle prøve lykken i åbenklasse endnu engang.

Prøven startede med en fri ved fod hen til den første markering. Hunden skulle forcere en relativ bred tilfrossen å, men det var ikke noget problem for Boogie. Vupti, blev der hentet og bragt.

Herefter fortsattes der fri ved fod et par meter til næste markering til modsatte side. Det var en dobbeltmarering kastet til hver side. Boogie havde ingen skrupler ved denne opgave, så begge markeringer blev bragt i fin stil. 

Så gik turen tilbage til skovstien, hvor dirigeringen var lagt. Den lå i virkeligheden på nogenlunde samme sted, hvor den første markering var landet. Der skulle blot dirigeres fra en helt anden vinkel end markeringen var sendt fra. Boogie drejede lidt af efter at være blevet sendt ligeud, så hun skulle lige stoppes og korrigeres et par gange. Herefter fik Mette hende på rette spor og hjem kom dirigeringen.

Nu gik det i pæn lineføring sammen med makkerhunden til det frie søg. Et stort område i et ret hård terræn med mange niveauforskelle, åer, tuer mv. Men Boogie løste opgaven flot, og på trods af, at den slags terræn ikke er hendes livret, så hun bragte dummier fra hele søget.

Alt i alt blev præstationen rost, særligt lydighed, ro på post og fri ved fod blev fremhævet, så det blev til en fin 1. præmie! Jubii, hvor skønt! :-) Hun gjorde det nu også rigtig godt, den lille Boogie, selvom der stadig er god plads til forbedringer :-)
16.02.2012
Årets første prøve for vores vedkommende blev afholdt i dag med sne i terrænet og frost i luften.
Boogie var tilmeldt åbenklasse i skoven på Jespervej i Hillerød.
 
Prøven startede med en dobbeltmarkering til både højre og venstre, hvor begge markeringer landede skjult. Boogie skulle lige bedømme afstanden til den første, men efter en smule rundering, kom hun ud i området, og bragte den første hjem uden hjælp. Den anden markering sad lige i skabet - ud, samle op, hjem, fin aflevering - sådan. På vej hjem blev der skudt til en dirigering.
Så skulle man vende sig 180 grader, og dirigere først ca. 40 meter ud og derefter ca. 15 meter til højre. Det voldt nogen problemer for både Boogie og Mette. Området til højre langs med ligeud dirigeringen trak i Boogie, med god grund skulle det vise sig, og det var lidt udfordrende for Mette at få Boogie til at tro på, at hun skulle back i stedet for til siden. Det lykkedes dog efter en del bøvlen frem og tilbage at få hende back og til højre, og dirigeringen blev bragt. På vej hjem med dirigeringen blev der skudt og kastet en markering i det område til højre, hvor Boogie ville dreje af. Aha, så det område var også færtdistraktion for dirigeringen. Boogie fik ikke markeret ordentligt, så Mette måtte hjælpe Boogie til at komme ud til markeringen, men den blev fundet og bragt.
Det frie søg var i et udmærket terræn, hvor man kunne se hundene arbejde. Desværre blev Boogie halesøgt af makkeren på vej hjem med første dummy, men det blev løst ved at hundene blev sendt på skift i resten af søget. Tak til dommer Connie Svane for den beslutning :-) Boogie lavede i øvrigt et superfint søg og bragte fra alle steder i søget.
Alt i alt blev den præstation bedømt til en 2. præmie. Det er vi ganske godt tilfredse med. Dirigering er noget der stadig skal arbejdes på, men markering og søg kører heldigvis som det skal.
11.11.2012
I dag har Mette og Boogie haft deres debut i åbenklasse på årets sidste C-prøve på Jespervej i Hillerød.
Det var ikke uden nerver på fra Mettes side, og det påvirker selvfølgelig gennem snoren og ned i hunden.

Prøven var jagtrealistisk tilrettelagt, og startede med en "parole" på ventelinjen, hvor prøvelægger Charlotte Nielsen forklarede at reglerne var lidt anderledes end på normale prøver, idet man ville fokusere på, at få "fuglene" hjem så hurtigt som muligt med de mest effektive midler. Hvis det betød hjælp på markeringerne eller lidt kortere afstand på dirigeringerne, ja så ville det ikke trække ned på samme måde som på en konventionel prøve.

To hunde var oppe samtidig og var fri ved fod fra ventelinjen og frem til kritikken. En gamebag blev udlevering til begge hundeførere.

Boogie blev først sat til at søge i et frit søg langs et vandhul, og kort efter blev Mette bedt om, at vende sig om og markere en fugl. Den blev kastet, Boogie blev sendt, og på vej hjem blev en distraktion kastet som Boogie, straks efter aflevering, blev sendt på. Den første markering overmarkerede Boogie en smule, og Mette hjalp lidt. Dummien blev derefter hurtigt fundet og bragt.
Herefter blev Mette bedt om at fortsætte det frie søg langs vandet, og den anden hund fik samme markeringsudfordring.

Efter søget blev gamebag'en afleveret, og næste udfordring var en relativ lang ligeuddirigering ned til en kvas-/risbunke. Boogie løb rigtig fint ligeud de første 25-30 meter, og slog så af. Mette stoppede hende og forsøgte at sende hende yderligere ud, men det virkede som om, at Boogies dirigeringsgrænse var nået.... Efter lidt bøvlen frem og til siden lykkedes det til sidst Mette at sende Boogie lige tilbage, forbi "det ømme punkt" og helt ned til dummien, som blev fundet og bragt.

Herefter var det videre fri ved fod ned til en dobbeltmarkering, hvor Boogie meget direkte hentede den længst ude kastede først. Den anden løb hun forbi, og grundet tidspresset valgte Mette at hjælpe hende. Det var en dårlig beslutning, for det viste sig, at Mette heller ikke havde markeret dummien korrekt, og forsøgte altså at dirigere Boogie et forkert sted hen...! Tsk tsk, når nerverne går ind går forstanden ud - men Mette lærte da en lektion i dag ;-)
Nu har hun jo en kløgtig hund, så Boogie bestemte sig til sidst for at tage sagen i egen pote, og løb hen og hentede dummien. Ikke det mest hensigtsmæssige, men med en uerfaren fører med nerver på, hvor uret tikkede, var det selvfølgelig fint nok, at dummien blev bragt.

Efter denne seance var prøve slut for Mettes og Boogies vedkommende, og kritikken fra dommer Preben Arenfeldt var næste punkt.

Dommeren roste Boogie for hendes fri ved fod, ro på post og skudfasthed. Hendes markeringsevne var god, distraktionen blev ligeledes markeret flot, og på dirigeringen var hun fint stoplydig, men mangler dog rutine i at komme længere ud. Det frie søg var ikke så effektivt som det kunne være, Boogie fik tendens til at hænge ved tomme færter, og den sidste dobbeltmarkering stod for Mettes regning ;-) Men alt i alt en dygtig hund med stort potentiale, hvilket rakte til en 2. præmie. En ikke dårlig præmiering for en debut :-)
28.10.2012
Boogie har haft sin debut på schweissprøve i dag, og hvilken debut!

Årets sidste schweissprøve blev afholdt i Danstrup Hegn i højt solskinsvejr. Boogie skulle op som den første hund på 400m/3t hos dommer Kristian Paulsen. Stifinder var John Jensen, som havde lagt et rigtig spændende og sjovt spor blandt andet hen over grøfter og gennem tætstående træer. Det meste af sporet gik gennem bøgeløv, men sidste del var på fældet nåletræ og skindet lå i nåleskov.

Boogie lagde flot ud med lige at markere anskudsstedet og afsted det gik. Hun gik med et fint træk uden tøven frem mod første knæk. Mette kunne tydeligt aflæse da de var ved knækket - Boogie gik en smule forbi det og begyndte så at udrede det. Et øjeblik efter var hun på sporet igen uden hjælp, og afsti afsted det gik igen. Andet knæk tog hun uden tøven og gik flot mellem to store stammer, der stod med ca. 60 cms afstand - direkte på sporet. Kort efter skiftede bøgeløvet til åbent landskab med fældet nåleskovsunderlag, men det rørte ikke Boogie. Hun forcerede elegant en vandfyldt grøft, og satte kursen mod nåleskovsgrænsen forude. Hun fortsatte ufortrødent ind i nåleskoven og kort efter stod hun ved skindet :-)) Et stort set fejlfrit spor var veloverstået på bare 7 minutter, og der blev blæst fanfare til ære for det faldne dyr.

Både Mette og Boogie fik en rigtig fin kritik - Boogie for at være sporfast, selvkorrigerende og sporærlig, Mette for god lineføring og for ikke at blande sig unødigt i Boogies arbejde.
Præstationen var så overbevisende, at Boogie, udover at få en 1. præmie med maximum points, oven i købet blev Bedste Hund på 400m/3t-sporene :-)

Det var en superdejlig dag i skoven med en hyggelig stemning blandt de deltagende - tusind tak til prøvelederne Lars og Charlotte Thomsen, der havde lavet en rigtig fint tilrettelagt prøve, og oven i købet havde sørget for fine præmier til de præmierede.
Gruppefoto af de deltagende på schweissprøven i Danstrup Hegn. Boogie bedste hund med max. points. Foto: Lars Thomsen
25.10.2012
Hurra, nu har vi endelig fået vores DKK opdrætterlogo tilsendt.
Så nu kan vi reklamere med, at vi begge har taget opdrætteruddannelsen :-)
Det bliver fluks sat ind under Opdrætsfanen her på siden.
08.10.2012
I går var Boogie og Mette afsted i byen igen. Denne gang gjaldt det DKK Kreds 1's Rally Lydighedskonkurrence i Ølstykke.
De skulle sammen som ekvipage starte begynderklasse for anden gang. Sidst gik det jo ud over al forventning med en 3. vinder, så der var noget at leve op til...

De var næstsidst i klassen, og da det blev deres tur, lagde de godt ud. På et tidspunkt midt i programmet blev Boogie dog distraheret af nogle færter på græsset, så Mette fik desværre en hel del strafpoints for "stram line" = karabinhagen i snoren var over vandret. Superærgerligt, men det må tilskrives førerens uerfarenhed.
Desuden var der en misforståelse i en øvelse, så den måtte laves om = minus 3 points. Så alt i alt blev det til bestået med 89 points. Superflot i så ny en disciplin, og det betød så også, at Boogie fik sin 3. pind dvs. hun havde bestået begynderklassen tre gange, hvilket udløste en Rally Begynder Mester-titel!
1/3 af æren tilfalder Heidi, som lagde hårdt ud med at føre Boogie til en 1. vinder, siden overtog Mette og bestod herefter to gange hvoraf den ene var en vinderplacering.
Hun er bare dygtig og umådelig omstillingsparat, den lille Rally-B Brown Hunt's Boogie.
Boogie med ny Rally-B titel og med de fine præmier hun har vundet frem til titlen.
06.10.2012
Boogie og Mette har i dag været af sted på uofficiel working test i det skønne område Fønstrup Dam i Nordsjælland.

Prøveleder og prøvelæggerne havde lagt en rigtig sjov og udfordrende prøve med nogle spændende poster med lidt mere tvist end man traditionelt ser. Herligt at få input til nye øvelser i sin træning.

Boogie startede på post 2, der var en enkeltmarkering med launcher i område med langt græs og varieret terræn med blandt andet grøfter og højtstående grundvand flere steder. Boogie markerede dummien, og løb direkte ud og hentede den uden nogen fodfejl. Det blev belønnet med 20 points fra dommer Gert Müller. Herlig start på dagen :-)

Post 3 viste sig at være dagens "killer-post". For begynderhundene var det to enkeltmarkeringer i et kuperet terræn med langt græs og flere skjulte grøfter.
Den første markering var temmelig kort og landede direkte ude i terrænets græs. Den blev hentet direkte. Den anden markering var på linje med den først kastede, men afstanden var nok dobbelt så stor, og så landede den skjult for både hund og fører i kanten af noget nåleskov. Boogie markerede som sædvanligt godt, og der gik ikke mange sekunder før hun var retur med dummien. Endnu 20 points var hjemme og rosende ord om præstationen fra dommer Jørgen Olsen, skønt! :-)

Post 4 var et søg i et råt terræn med kvasbunker og skrub, hvor der var to hunde oppe ad gangen også i begynderklassen. Når begge hunde var på deres pladser, gik en kaster rundt i søget hujende og kastede 4 dummier mens der blev skudt. Herefter skulle hundene sendes i frit søg en ad gangen. Boogie startede med at betragte makkerhunden arbejde. Det tog hun med ophøjet ro. Søget havde et begrænset omfang, men Boogie kom en smule uden for afgrænsningen da det blev hendes tur. Desuden kunne hun godt have været lidt mere hårdtgående med noget mere gåpåmod i søget. Det blev til 15 points fra dommer Svend Joe Christensen. Super, de var i højeste grad stadig med :-) 

Post 5 var endnu en enkeltmarkering igen ned i noget skrubagtigt terræn med væltede træer, højt græs og høj vandstand. Boogies markeringsevne slog ikke fejl, så hun løb direkte ned og hentede dummien. Endnu 20 points var hjemme hos dommer Johnny Nielsen.

Post 1, sidste post, var en blanding af et søg og markering. Posten startede fri ved fod bag skytten hen til dommeren. Her skulle hunden hente en enkelt dummy i et lille og nært frit søg. Boogie søgte lidt, kom hen over en væltet træstamme, fik fært tilbage hen over træstammen og hentede dummien. Herefter var det yderligere fri ved fod en 10 meter hen til en markering. Boogie trak på et tidspunkt om bag Mette på vej derhen, nok fordi hun følte sig klemt på den meget smalle sti de gik på, men hun kom op på plads på siden igen efter opfordring. Markeringen var op ad en bakke og hen over en stor væltet træstamme. Boogie løb direkte ud og hentede den og direkte hjem igen med perfekt aflevering. Stor ros og "dagens bedste markering" fra dommer Bent Schwartzbach, der dog trak et enkelt point for den lidt alternative fri ved fod. 19 points blev det til.

Hurraaa, prøven var nu vel overstået og med et overordentlig flot resultat og masser af ros fra alle dommerne. 3x20, 19 og 15 points. I alt 94 fantastisk flotte points! Et ønske-exit med maner fra begynderklassen - nu kalder åbenklasse :-))

På parolen viste det sig, at være rigeligt til en WT1 med hele 9 points ned til nr. 2. Jamen altså, sikke en dag.

Tusind tak til prøveleder og prøvelæggere for en rigtig god og udfordrende prøve, til Gemina for at gøre dagen ekstra festlig med deres sponsorpræmier og stort tillykke til alle hundevennerne med deres flotte resultater.
Boogie WT1 m/94 points i begynderklasse. Tak til Gemina for den fine retrieverline!
01.10.2012

Trille er drægtig!!

Hvalpedagbogen er opdateret.

30.09.2012

Dagen i dag har budt på c-dummyprøve kun for begynderhunde i region Midtsjælland.
Prøven blev afholdt i Hagested/Gislinge Jagtforening og 31 hunde deltog.

Mette og Boogie skulle op som den tredjesidste ekvipage, så de havde en lang ventetid foran sig efter morgenparolen.
Mange af hundevennerne med på prøven, så tiden gik med hyggelig snak og fis og ballade. Vejret viste sig fra sit fineste efterårssolskinsvejr, så det var dejligt med en dag i det fri.

Så blev det deres tur, og de skulle op hos dommer Erik Jørgensen.
Prøven startede med en vandmarkering i en mindre sø, og føreren stod ca. 10 meter fra vandkanten.
Boogie markerede dummien fint, og bragte den uden problemer.

Fra vandet og til næste markeringsområde skulle de gå fri ved fod, og Boogie gik rigtig fint.

Næste markering var på land, og den landede skjult i noget højt græs/kratterat omgivet af noget, der lignede tjørn. Boogie markerede og hentede den uden problemer med fin siddende aflevering.

Den anden markering blev kastet samme sted fra, men til modsatte side. Den landede ligeledes skjult. Kasteren fik kastet den lidt for kort, så den landede tilsyneladende uheldigt i et hul, men der skulle mere til at slå Boogie ud af kurs. Hun markerede området perfekt og efter lidt søgen, fik hun færten af dummien i hullet, og bragte den i lige så fin stil som før. Stor ros fra kaster og skytte, der var de eneste, der kunne se, hvad hun lavede.

Tilbage var det frie søg, som var i højt græs. Boogie blev sendt på ialt 4 dummier. Hun kom hele vejen rundt i søget og bragte med siddende afleveringer. Ingen ben i det :-)

Dommerens første kommentar var: "Hvad skal jeg sige til det??" Og derefter stor ros for en rigtig fin udført prøve. Herligt, der er intet så skønt som at få rost sin hund efter en god præstation :-) 

Og ikke nok med det. Præstationen var så overbevisende, at Boogie blev dommerens bedste hund, og dermed skulle i matchning om at blive dagens bedste hund!

Den anden hund skulle op først, så Mette blev bedt om at gå væk, så hende og Boogie ikke kunne se, hvad der skulle ske.
De kunne kort efter høre et højt applaus fra tilskuerne, hvilket betød at den anden hund havde gennemført opgaven.

Nu gik de frem til dommerne, og opgaven viste sig at være en enkeltmarkering i højt græs.

Boogie markerede som sædvanligt super fint. Hun løb ud i området og en smule forbi, gik op mod vinden og fik dummien i næsen, lidt tilbage og haps... Fik den samlet op og bragt hjem med endnu en fin siddende aflevering.

Det skulle vise sig, at være en smule mere overbevisende præstation end den anden hund - så Hurra!! Boogie blev dermed Dagens bedste hund!! :-) Sikke en afslutning på en skøn dag!
Hun er bare helt fantastisk, den lille dygtige Boogiehund!

24.09.2012
I går var Mette og Boogie på C-prøve i begynderklasse i Strøgårdsvang i Hillerød.
Prøven var tilrettelagt som en "tramp", så de skulle gå bag skytten gennem hele prøven, både fri ved fod og koblet.
Der var hele tre landmarkeringer og en vandmarkering samt et søg.

Boogie markerede og hentede alle landmarkeringer rigtig fint.
På vej op af bredden efter vandmarkeringen, hostede hun vand op og lagde derfor fuglen på jorden, som dog blev samlet op igen og afleveret til hånd.
Trampen bag skytten klarede hun flot.
Det frie søg blev løst upåklageligt og effektivt, hun bragte en kanin, to ænder og en fasan.
En rigtig god prøve alt i alt, men på grund af fuglen på jorden, blev det til en 2. præmie denne gang.

Netop nu pryder Brown Hunt's Zaxo, en helt fantastisk Miko-søn, forsiden på www.brownhunt.dk.
Zaxo, der er efter Miko og Trilles mor Silke og kuldbror til Brown Hunt's Zigzag, har opnået at blive 4. vinder med 345,7 points til DM DCH 2012 i E-klassen!
Et bemærkelsesværdigt flot resultat - den fjerde bedste i Danmark i den sværeste klasse! Kæmpe tillykke til Margit og Zaxo med det flotte resultat!
Det er en disciplin vi ikke kender meget til hos os, men som vi alligevel er meget imponerede over.
Det er et fuldstændigt fantastisk kuld - Z-kuldet - med flotte resultater på både markprøver og i DCH. Alsidigheden i disse linier er ikke til at overse.

Hvalpedagbogen er opdateret.


22.09.2012
Halvdelen af weekendens program er nu vel overstået.

Om morgenen og formiddagen var Mette og Boogie på B-prøve på det skønne område Feddet i Sydsjælland. Vejret var regnfuldt hele morgenen, men klarede en smule op lige før de skulle på.

Prøven foregik på vestsiden af Feddet ved havnen ud mod fjorden.
De startede med en vandmarkering med launcher, som desværre glippede, så det blev konverteret til et kast ud i vandet. Boogie var heldigvis cool, så hun blev fint siddende og hentede fuglen på anvisning med fin aflevering.

Herefter var det fri ved fod hen til en landmarkering i lyngen. Boogie markerede superfint, som altid, og hentede og afleverede fuglen direkte.

De fortsatte så fri ved fod til næste markering, som faldt samme sted som før, men med et andet udgangspunkt. Denne markering blev hentet lige så fint som den forrige.

Det frie søg lå i et åbent område med høj bevoksning. Umiddelbart så terrænet fladt og relativt simpelt ud, men de skulle blive klogere...

Mette sendte Boogie ud i søget, som straks satte fart på ligeud, og woops!.... Dér forsvandt hun pludselig ned i en skjult grøft! Både Mette og Boogie blev voldsomt overraskede over det pludselige terrænskift, men Boogie fattede sig, og fortsatte over på den anden side af grøften og kom hjem med en due.

Da Mette sendte Boogie igen, løb Boogie frem til grøften og fik så færten af en kanin foran grøften, og kom hjem med den. Aha, kaninerne var altså umiddelbart foran grøften, men fuglene befandt sig i terrænet bag grøften, så det var nødvendigt at få Boogie over igen.

Ved næste forsøg, løb Boogie ud til grøften og fortsatte så langs den indtil hun faktisk løb ud af søget. Hendes respekt for grøften var tydelig. Mette kaldte hende tilbage, og halvvejs på vej hjem på kanten af grøften, hjalp Mette med et håndtegn til højre og kommandoen "over", og Boogie fangede den med det samme, og kom nu fint over grøften og fik hentet en and.

Så med lidt støtte og godt samarbejde (og ros) lykkedes det i alt at få en due, to ænder og to kaniner hjem, på trods at forskrækkelsen fra start. Dejligt at Boogie viser så meget tillid til sin fører, at hun er modtagelig for vejledning på trods af en noget overraskende oplevelse, og derved få genoprettet selvtilliden.

Deres præstation blev vel modtaget af dommer Niels Lorentzen og aspirant Jens Lund, hvor sidstnævnte gav kritikken. Stor ros til både hund og fører, og en rigtig fin 1. præmie. Herligt! :-) Tak for en rigtig fin prøve til prøveleder Lars Mejlby og assistent Helle Golstrup.

Dette blev punktummet for Boogies færden i officiel begynderklasse. Nu bliver der arbejdet hen imod åbenklasse til næste sæson, samt lidt opfølgning i begynderklasse på uofficielle prøver resten af dette år.

Herefter susede de hjemad, for nu var det Trille det gjaldt. Brugshundeklassen på skuet i Frederikssund var næste øvelse.

Trille var i et mægtigt hopla-humør, og hold da op, hun er blevet glubsk!! (Det tager vi som gode tegn!).

Så hun gjorde en superfin figur overfor dommer Anne Egede, der belønnede hende med en rigtig flot 2. vinder med excellent og CK, dejligt :-) Smukke Trille gjorde det igen!

I morgen går det løs igen for Boogies vedkommende på c-prøve i Nordsjælland.


20.09.2012
I går eftermiddags var der afslutning på det DRK-vildtsporkursus i region Nordsjælland, som Mette har fulgt med først Trille og siden Boogie fra maj og til nu.

Kurset blev sluttet af med en "prøve-prøve", dvs. at instruktør Ernst Johansen havde lagt et konkurrencespor til deltagerne, som man så kunne prøve at gå med sin hund.

Det svære i et konkurrencespor er, at der ikke er nogen markering af sporet, så føreren er helt og aldeles afhængig af, at forsøge at læse sin hund. Meget lærerigt og interessant at observere hos både sig selv og ved at gå bagved de andre ekvipager.

Mette havde taget Boogie med, og det forløb rigtig godt i betragtning af, at Boogie ikke har gået ret meget spor indtil nu. Boogie bøvlede lidt ved det første knæk og røg bagefter en smule af sporet, og det andet knæk skar hun over og fangede færten længere væk. Markering af anskudssted er heller ikke på plads, men det lykkedes at komme ud til Bambi uden tab, så det var en meget glad og stolt Boogie-ejer, der kunne belønne Boogie med en gang leg med skindet og nogle lækre kyllingehalse.

Tusind tak til region Nordsjælland og til trænerne for at stable dette kursus på benene. Ambitionerne med kurset er til fulde blevet opfyldt og mere til.
Forhåbningen var, at blive i stand til at få forståelsen af spor hos både hund og fører, og for førers vedkommende, at indlære evnen til at lægge et spor ud fra de forudsætninger man har ifht. vejr, vind, terræn osv. med henblik på at arbejde hen mod en 400m/3t prøve. Og det er lykkedes! Dejligt at få sine forventninger indfriet. Og i tilgift har det været en fornøjelse at træne med holdkammeraterne, vi har lært meget af og med hinanden, og haft nogle gode sportimer sammen.
19.09.2012

En travl og skøn hundeweekend er i vente.

Lørdag  skal Boogie deltage i begynderklassen på B-prøve på Feddet, og senere samme dag stiller vi Trille på skuet i Frederikssund i brugshundeklassen.
Det bliver Trilles sidste "performance" i hendes drægtighedsperiode.

Søndag starter Boogie igen i begynderklassen på C-prøve i Nordsjælland.

Sidste weekends succesoplevelse på rallybanen har resulteret i en tilmelding til rallytræning hen over efteråret og vinteren, så det bliver spændende og sjovt at følge Boogies udvikling inden for denne nye disciplin :-)

Én ting er sikker - at kombinationen af markprøvetræning og rallylydighed har en stor positiv effekt på samarbejdet mellem hund og fører. Boogie elsker de opgaver rallyen stiller, og er blevet mærkbart mere opmærksom på Mettes anvisninger  i markprøvetræningen efter de er begyndt at praktisere rallyen.

16.09.2012
En herlig dag!

Boogie og Mette havde deres debut som ekvipage i Rally-O begynderklasse med Frank Kuhlman som dommer.

Sydkystens Hundeskole afholdt en officiel Rally-O prøve i Køge-Herfølge jagtforening, og Heidi havde lokket Mette til at tilmelde ;-)

Som sagt så gjort. Og hvad er det værste, der kunne ske??! Det skete i hvert fald ikke, tværtimod - det gik rigtig godt, og det endte med 92/100 points til de to debuterende, hvilket var nok til en 3. vinder i klassen! :-))

Boogies svage side i rallylydigheden er de dejlige dufte, der kommer fra græsplænen, hvor alle de andre hunde har gået. Det er svært at lade være at "læse avisen", og holde koncentrationen på piloten istedet ;-) Og begynderklassen var sidste klasse, hvor ca. 40 hunde tidligere havde gået  i løbet af de sidste par timer inklusive løbske tæver og tissende hanhunde, så distraktioner var der nok af.
Alligevel lykkedes det Mette at holde fokus det meste af tiden, og hvis piloten nu så bare ikke havde lavet en øvelse forkert, var der lige kommet 3 points mere i kassen.

Men alt i alt en rigtig god førstegangsoplevelse i rally-ringen for Mettes vedkommende, og dygtige Boogie fik sin anden placering i begynderklassen. Succes! Og det kan man jo ikke få nok af :-))

Kæmpe tillykke til Heidi og de to sorte tøser! De var som altid urørlige, og både Zita og Trunde blev 1. vindere i hver deres klasse - ekspert og øvet! Sådan, Heidi, du kan bare det der :-))
BH Boogie - 3. vinder m. 92/100 points på officiel Rally-O prøve og med Mette på slæb for første gang :-))
05.09.2012
Trille er parret! Vi forventer hvalpe uge 44/45. Hvalpedagbogen er opdateret.
Foto: Pernille Lillevang
02.09.2012
Trille er gået i løbetid, og fluks har vi sendt hende på romantisk ferie hos Miko i Hedensted. Denne gang får de to turtelduer lidt længere tid sammen, og forhåbentlig lærer de hinanden så godt at kende, at det bærer frugt om et par måneder :-)
26.08.2012
Weekenden har for Mettes og Boogies vedkommende stået på en skøn Jyllandstur sammen med Heidi og Trunte.

Lørdagen stod på DM i Rally-O og søndagen på Labrador Special WT i Dons, dog ikke for Boogie, der er i løbetid.

Så de kørte til B&B i Roslev fredag for at være friske og klar til DM dagen efter.

Heidi og vovserne skulle gå to baner i begge klasser. Dvs. anden bane skulle man kvalificere sig til i den første. Heidi var 6. bedst med Boogie i begynder efter første bane, og 3. bedst med Trunte i øvet - SÅ sejt, Heidi!

Det begyndte at øs-regne hen over frokost, så Heidis to sidste baner nærmest druknede væk. Men alligevel lykkedes det hende at føre begge hunde superflot, og det endte med en oprykning til Boogie med to pladser, så de kunne kåres som DM 4. vindere i begynderklassen, og 3. pladsen med Trunte blev fastholdt, som dermed blev DM 3. vinder i øvetklasse!!! KÆMPE TILLYKKE, Heidi - du kan bare det der! :-)

Sent om eftermiddagen gik turen sydover til Hedensted, hvor vi havde fået lov at overnatte hos Pernille og Tommy.

Søndag i Dons skulle Heidi og Trunte starte WT i åbenklasse, og Mette fungere som hjælper på en af posterne.
Vejrguderne syntes, at landet trængte til vand, så hele formiddagen stod på regn i store mængder, men prøven forløb rigtig fint alligevel. Raceledelsen havde bl.a. fået to irske dommere til at dømme, og det fine terræn i Dons var en skøn oplevelse i sig selv at tilbringe en dag i.
Heidi lavede en superfin prøve, men weekendens strabadser havde alligevel nok taget lidt på koncentrationen hos hundene, så Trunte missede den sidste post. Men havde forinden lavet rigtig fine points.

En rigtig dejlig weekend i hundenes tegn. Tak til Pernille og Tommy for husly og godt selskab :-)

Den dygtige Boogie-hund med sin fine roset - 4. vinder i DM Rally-O 2012.
18.08.2012
Dagen i dag har budt på B-prøve på Skjoldenæsholms skønne terræn. Jan Gregor havde sammen med Susanne og Tom Andersen lavet en superfin prøve, og vejret viste sig fra den sommerlige side med op til 25-28 grader sidst på dagen.

Mette og Boogie skulle prøve kræfter med deres tredje B-prøve. Prøven startede med en vandmarkering i en sø, hvor fuglen landede imellem grene og andet nedfald fra træerne. Boogie løb uden tøven ud og hentede duen og bragte den fint hjem til hånd.
Herefter vendte de 90 grader, og op ad en stejl skrænt med en sti som terrænskift blev kastet en and. Boogie markerede fint, og løb lige op og hentede anden, og tilbage ned ad bakken med flot aflevering.
Så var det fri ved fod op ad bakken, hen over stien hvor ventelinjen var og derefter videre op ad bakke. Ro på post i ca. 5 minutter blev det også til, da det frie søg stadig var igang med forrige ekvipage.
Søget lå i spredt træbevoksning med pletvis højt græs. Boogie hentede uden tøven and, kanin, due og and, og afleverede og ventede fint på Mettes anvisninger. Grundet varmen var vildtet ellers meget spybefængt, men dejligt at se, at Boogie samler spontant op alligevel.
En pæn og solid prøve, og dommer Marianne Ankjær havde kun roser tilovers for deres præstation - herligt :-) Tredje gang var lykkens gang, og en meget fin 1. præmie var i hus. Hun er så dejlig at arbejde med, hende Boogiehunden.

Michael og Trille deltog i vinderklassen. De startede med en 2½'er i et område med fældede nåletræer. To duer blev kastet som dobbeltmarkering til højre og venstre, og når den første højre markering var hjemme, blev der kastet endnu en samme sted. Føreren og hunden kunne ikke se nedfaldsstederne. Trille løste markeringerne perfekt.
Derefter var det en ligeud-dirigering, hvor anden lå oven i en kvasbunke. En enkelt korrigering og anden var hjemme.
Trille indkasserede 19 points på denne post fra dommer Carsten Andersen. Det ene point var grundet en lille smule step inden hun blev sendt på markeringerne. Ellers superflot.

Post 2 var et frit søg med to hunde oppe ad gangen samt en tramp. Trille arbejdede godt i søget og fik fire fugle ud af ni hjem. Trampen bestod blandt andet af en ligeud-dirigering ud af et kørespor, hvor der var lagt en fugl ud til hver hund. Fuglene lå så førerne ikke kunne se hundene ved opsamlingsstedet, så det var svært at korrigere dem til at tage den fugl, der var beregnet til dem. Trille tog desværre makkerhundens fugl, og det kostede mange points. Ialt fik de på denne post 12 points.
Det skulle vise sig, at deres 31 points var nok til at gå videre i matchningen - Hurra!

Matchningen var en LANG dirigering gennem en sø med distraktioner placeret langs bredden, hvor en and skulle hentes nede i bunden. Distraktionerne trak rigtig meget, så Michael måtte korrigere en del, men det lykkedes at få Trille ned til fuglen. Derefter var det en kortere landdirigering til en kanin, som blev løst fint.
Af de syv finalister gik to ud på vanddirigeringen, én skilte sig væsentlig ud fra resten ved et meget fint arbejde på både land og vand, og resten lå meget tæt.
Så det var nervepirrende da vi nåede til parolen.

Det endte med, at Michael og Trille blev 4. vindere - jubiii! :-))
En helt fantastisk afslutning på en lang og dejlig dag, og hvor er vi bare stolte af begge vores hunde med hver deres første officielle topresultat på markprøve.
16.08.2012

Trille har været til øjenlysning (igen) i dag, og der var kun stor ros fra dyrlægen om, at hendes øjne er MEGET fine, og at hun generelt er i fortrinlig form og helbred. Dejligt at vide, at Trille er fit for fight til at klare en drægtighed.

Grunden til at hun skal øjenlyses igen er, at reglerne siger, at hunde skal øjenlyses, når de er fyldt fem år. Og det er uden betydning, at de er øjenlyst inden for det seneste år.
En noget fjollet regel, synes vi – ikke at de skal øjenlyses når de er fyldt fem år, men hvis de er øjenlyst inden for et år inden de fylder fem år, må man vel gå ud fra, at der ikke er sket nogen forandringer på så kort tid. Men ok, det er vel nemmere at administrere, hvis der ikke godtages særlige tilfælde. Og det vigtigste er, at Trille er sund og rask :-)

04.08.2012

Michael og Trille har været på udvidet apporteringsprøve i Stenlille jagtforening.

Michael havde valgt to kaniner i stedet for en kanin og en ræv, og de gjorde det forrygende, de to. Trille fik toppoints på samtlige poster, så de endte med max. points.

Der var dog andre deltagere, som havde flere points, da ræv tæller dobbelt op i forhold til kanin, så de var uden for præmierækken. Men stadig superflot klaret.
29.07.2012

Vi var så heldige at få plads på endnu en schweissprøve hos korthårsklubben søndag d. 29. juli, så selvfølgelig drog Mette og Trille afsted igen på deres anden sporprøve i jagten på en præmiering og en masse erfaring.

Prøven blev afholdt i Sorø-/Slagelseområdet omkring Suserup. Det havde været voldsomt regn- og tordenvejr om natten og tidligt om morgenen, og allerede fra morgenstunden hvor solen begyndte at titte frem, var luftfugtigheden og temperaturen tårnhøj.

Mette trak det første spor hos dommer Kristian Graversen, og det var jo fint nok at komme i gang med det samme.

De blev kørt ud til området og fik en fin og grundig instruktion fra dommeren. Mette anviste Trille anskudsstedet og afsted det gik. I hvert fald de første 50 meter. Derefter begyndte Trille at gå meget ukoncentreret med højt hoved og med megen ringen af til siderne.

På et tidspunkt virkede det som om, at knækket var nået, det var dog tydeligt at Trille ikke var på sporet, men på afledningsfærter. Så Mette forsøgte at få Trille til at optage sporet, men uden held. De bøvlede i et kvarters tid i det samme område og det lykkedes desværre ikke at udrede knækket.

Til sidst måtte dommeren selvfølgelig stoppe dem, da de ikke rigtig kom nogen vegne og desværre fik hornblæseren ikke lejlighed til at blæse en fanfare på dette spor. ØV ØV, hvor var det bare superærgerligt.

Dommeren nævnte at Trille gik med åben mund det meste af tiden, og derved stort set ikke sporede.  Besynderligt, det er ikke observeret før, men rart at blive gjort opmærksom på. Da alle ekvipager havde været igennem, var meldingen, at samtlige hunde i større eller mindre grad havde båret hovedet højt og med åben mund, præcis som Trille. Hvorfor, er ikke til at sige, men færtforholdene har åbenbart været specielle for hundene, siden de reagerede ens. 

Umiddelbart var Mettes tanke, at den høje temperatur og luftfugtighed havde fordampet så mange blodmolekyler, at de flød som et dufttæppe hen over skovbunden, og har gjort det svært for Trille at fange det egentlige spor, og derved kunne være årsag til det løftede hoved og den åbne mund. Det kunne selvfølgelig også skyldes en urutineret ekvipage. Trille er svær at læse for en urutineret fører, så førerfejl skal absolut ikke udelukkes og har helt klart været tilstede. Måske var det en blanding af begge dele – eller måske noget helt tredje... Det er charmen ved hundesporten, man finder ikke nødvendigvis ud af, hvorfor det går galt. Man må bare konstatere, at det altså går galt nogen gange. Og så arbejde hen mod, at det så går bedre næste gang.

Det var frygtelig ærgerligt ikke at nå frem til Bambi, men andenpræmien fra sidste weekend kan de stadig leve højt på. Og erfaringen var guld værd at få med i bagagen.

24.07.2012

Så har vi banet os vej ind i sporverdenen!

Vi har længe haft en ide om, at forsøge, at få Trille afprøvet på sporarbejde. Hun er jo ud af meget fine og succesrige sporlinjer med adskillige vildtspors- og schweisschampions i nær familie.

Men vi ville jo også holde fast i hendes markprøvekarriere, så vi besluttede at det var Mette, der skulle prøve at føre Trille på spor for ikke at kollidere med Michaels markprøvetræning.

For et par måneder siden udbød region Nordsjælland et vildtsporkursus, og det var nærliggende at melde til dette kursus, da Mette skulle starte helt fra bunden af – dvs. uden nogen som helst viden om sporarbejde overhovedet. Og holdtræning synes vi generelt er en god ting, da det giver mulighed for sparring og nørderi blandt ligesindede. Så Mette og Trille har troligt været afsted på kursus hver torsdag siden, inkl. instruktørfrie træningsdage med sporholdet, der har vist sig, at være en skøn samling af engagerede og ivrige entusiaster, perfekte til at nørde med.

Det har været rigtig sjovt at starte denne nye disciplin op, og Trille viser ganske afgjort et stort potentielt talent. Hun har gjort det rigtig flot på træningerne,-  det har mere været Mette, der har haft en stor udfordring i, at lære at læse hunden, når den går spor, og rede trådene ud, når det ikke lige går som forventet på sporet.

Sporholdet blev egentlig oprettet med det mål for øje, at deltage på en schweissprøve i Gribskov i starten af september. Men da vi forventer, at Trille er på romantisk date med Miko i Jylland i starten af september, kunne vi ikke satse på, at deltage på den prøve.

Og da træningsporene gik over al forventning, tog Mette den beslutning, at melde til en schweissprøve i ruhårsklubben. Den blev så afholdt i søndags, og sikke en oplevelse det var!

Prøven blev afholdt i Vordingborg i området omkring Rosenfeldt. Der var i alt 12 deltagere på prøven, som blev delt i to hold og kørt hver deres sted hen. Alle samledes til parolen til slut, hvor præmieringer og diplomer blev uddelt.

Alt foregik i en rolig og hyggelig stemning, og der blev taget god hånd om nybegyndere af både prøveleder, stifinder, dommer og de andre deltagere.

Mette trak spor nr. 5, der var det første dråbeudlagte spor. De tidligere spor var på færtsko. De kom op ca. kl. 12.15, og det tog 20 minutter at udrede sporet.

Skovtypen var lidt blandet. Frem til første knæk var det løvskov med skovbund af visne blade. Sporet førte hen over en grøft lige før første knæk. Fra første knæk til andet knæk gik det fra løvskov ind i nåleskov og derfra ind i bøgeskov med spredt bundvegetation (bregner mv.). Fra andet knæk til slut var det bøgeskov med spredt til næsten ingen bundvegetation. Mette fik overrakt to fine bøgekviste af stifinder ved sporslut J

Det endte med et meget tilfredsstillende resultat. De havde et enkelt tab, så det blev til en 2. præmie og en meget fin kritik. Trille ringede utrolig meget ud til siderne og mellem en masse småtræer, og Mette bøvlede rigtig meget med linen, der blev ved med at sætte sig fast! Det var lektion nr. 1 den dag – find ny line!

Derfor var det også en kæmpe sejr - efter at have slidt sig afsted med den undertrykte paniks sved på panden med en ringende og ivrig hund og ingen anelse om, om det var rette vej - pludselig se på hundens hale, at NU sker der noget, og så ligger Bambi der i skovbunden J Fantastisk fornemmelse!

Så vi er meget stolte af Trilles 2. præmie, som viser, at Mette og Trille godt kan samarbejde sig ud af afledningsfærter og ind på rette vej igen.

Nu skal det lige pointeres, at foruden træningen på sporholdet, har vi også haft STOR glæde af vores jyske Brown Hunt Loge-bror og über-spornørd Peter, der fører VSU2011 SEVCH NOVCH FINVCH NORDSCH(V) Brown Hunt’s Dusty fra den ene sportriumf til den anden. Dusty er efter Trilles kuldsøster Brown Hunt’s Pasta, der selv er svensk vildtsporchampion.

Peter har været meget engageret i vores træning af Trille, og vi har ført mange og lange samtaler om træningstips, udstyr og hvad der ellers har med spor (og alt muligt andet) at gøre. Peter brugte endda en eftermiddag her i det sjællandske på, at lægge et konkurrencespor til Trille og Mette inden de skulle på prøve, så de kunne få en fornemmelse af, hvordan en sporprøve ville være. TAK Peter - du er en uvurderlig hjælp i vores bestræbelser på at komme på sporet, og er et forbillede til inspiration og engagement. Peter har i øvrigt en interessant blog http://det-poterige-hjoerne.blogspot.dk/p/brown-hunts-dusty.html , hvor man kan følge ham og Dusty i deres færden.

 

12.07.2012
Har lige checket DKK's liste over kvalificerede til rally DM, og Boogie er med!
Hold da op, sikke en start i rallyverdenen - en 1. vinder, der fører til en DM-kvalifikation!

Fantastisk flot gået at Heidi og Boogie - nu må vi jo så til Spøttrup i august, hvor DM bliver holdt. Spændende!
08.07.2012

Vi har haft en fantastisk weekend.

Fredag fik vi fint besøg fra en del af den jyske Brown Hunt Mafia – selveste kennelmutter og –fatter Pernille og Tommy og Lene fra det østjyske havde alle meldt sig til working test i Midtsjælland lørdag. Heldigvis synes de det var en god ide at komme her til øen dagen i forvejen, så Heidi, Philip og os blev enige om, at vi da skulle have en hyggelig grillaften hos Heidi og Philip med lidt forudgående træning af hundene og en ordentlig omgang sniksnak om dette og hint bagefter. Alle jyderne overnattede hos Heidi og Philip, og lørdag morgen spiste vi alle et godt og solidt morgenbord inden kursen blev sat mod Fled Skov i Midtsjælland.

Michael og Trille startede vinderklasse, Heidi/Trunte, Lene/Demo og Tommy/Zigzag startede åbenklasse og Pernille/Bonus og Mette/Boogie startede begynderklasse.

Det gik bare SÅ godt for alle Brown Hunterne. De bestod alle og med superflotte points – de tre, der startede åbenklasse var oveni købet á points.

Michael og Trille fik 14, 15, 18, 19 og 20 i alt 86 points, og Boogie fik 20, 20, 20, 15 og 15 i alt 90 points. Der var givet meget høje points i alle klasser, så det blev desværre ikke til vinderplaceringer, men pyt med det. Det er stadig flotte points, det var en kanon dag, og hundene gjorde et solidt stykke arbejde.

Mette gik rundt med en del af træningskammeraterne - Berit/Frida, Susanne/Daisy, Benedikte/Stella og Anne/Kiri. De gjorde alle et superflot arbejde og fik rigtig gode points – stort tillykke herfra til dem alle!

Og tak for besøget af den jyske familie – det må vi gøre om igen en anden gang J
The Brown Hunt Gang. Tre jyder og tre sjællændere - alle bestået WT i Fled Skov.
03.07.2012

I dag har været en skelsættende dag for den del af vores liv, der omhandler hunde. Vi har fået vores kennelmærke! Så fra i dag af kan vi kalde os for kennel Miverto 🙂

Vi tog begge opdrætteruddannelsen for et par år siden, men er først gået i konkrete hvalpetanker det sidste stykke tid, så det er først nu, vi har fået søgt om kennelmærket.

Vi søgte for et par måneder siden om navnet Verto. Verto betyder Trille på latin, og da Trille vil blive stamtæven for vores opdræt, synes vi det er nærliggende at vores navn refererer til hende på en eller anden vis. Desværre fik vi afslag på Verto, så vi søgte i stedet om navnet Miverto (Michael og Trille hører jo sammen, så det var egentlig også nærliggende med denne tilføjelse). Og pludselig fik vi alle dokumenter med godkendelsen af mærket ind ad døren! Hurra, så fra i dag er vi nu officielt en kennel, og alle hvalpe fra vores opdræt vil gå under navnet Mivertos Xxxx 🙂

Vi får i nærmeste fremtid ændret navnet på vores hjemmeside til www.miverto.dk .
29.06.2012

Efter at have fulgt Heidis, Zitas og Trunte Truts suveræne sejrsgang gennem rallyverdenen, blev vi nysgerrige på, hvad det mon egentlig var for en disciplin. Vi var begge med til et rallystævne for et par uger siden, for at overvære hvordan det foregår, og så Heidi atter engang føre begge hunde til tops + Zita opnå titlen som Dansk Rally Lydigheds Champion DRLCH. Superflot præstation – Heidi kan bare det der, med at få hundene til at elske at gøre alt hvad hun ber dem om 🙂

Vi spurgte Heidi om hun havde lyst til at prøve kræfter med Boogie i rally, og hun tog straks udfordringen op, og Boogie blev meldt til rallystævne d. 29. juli.

De har trænet en håndfuld gange op til stævnet. Boogie kendte mange af lydighedselementerne i forvejen, så Heidi skulle mest koncentrere sig om at finpudse detaljerne og holde Boogies opmærksomhed fanget i længere tid ad gangen. Træningen forløb over al forventning og vi var rigtig spændte på, hvordan det ville gå ude på stævnepladsen, hvor der selvfølgelig er uendeligt mange flere distraktioner end på den hjemlige træningsbane.

Det gik (selvfølgelig) superflot! Boogie duttede lige på en kegle i første øvelse og gik senere lidt skævt for Heidi i en anden øvelse, men ellers gennemført de begynderklassen til ug kryds og slange. Det var bare en fornøjelse at overvære J De blev belønnet med 98 ud af 100 points og blev 1. vindere i begynderklassen med fin pokal og roset og det hele – jubiii sikke en debut for Boogie i lydighedsverdenen, og 10000 tak til Heidi fordi du ville tage udfordringen op. Pt. venter vi på den opdaterede DM-liste, da Boogie måske har points nok til at kvalificere sig til DM i rally i august. GISP – det er lige før det går lidt for hurtigt, det er vi ikke helt vant til.

Heidi startede også både Trunte og Zita. Trunte fik 98 ud af 100 i øvetklasse og blev 2. vinder, og Zita fik omkring 86 points ud af 100 i ekspertklassen, da Heidi for første gang missede en øvelse. Kanon flotte resultater med dem begge.

Det var en rigtig hyggelig aften på Ølstykke Stadion, hvor vi også blev introduceret til alverdens andre hunderacer. Vi er jo kun vant til retrieverne da vi primært starter konkurrencer i DRK, så det var en positiv udvidelse af vores horisont at starte et DKK-stævne med mange andre hunderacer repræsenteret. Stævnet var rigtig godt arrangeret og der var en dejlig stemning overalt. Alt i alt en skøn oplevelse, som vi må prøve igen en anden gang, og tak til Heidi for at føre Boogie så fint.
Boogie, Heidi, Trunte og Zita efter en fantastisk dag på rallybanen.
24.06.2012
Vi har begge været på uofficiel WT i Suserup i dag. Vejret var meget vådt, men det var en skøn dag alligevel.
Der var to dobbeltposter og en vandpost. Vi startede begge på vandposten og fulgtes rundt til de andre poster.

Vandposten var for begynderklasse en markering på vand, hvor markeringen faldt på modsatte bred. Boogie svømmede lidt for langt til højre og kom uheldigt op på bredden, så hun fejlbedømte beliggenheden af dummien. Så Mette måtte fløjte med et hjemkald. Herefter blev dummien fundet og bragt til hånd. 15 points hos dommer Tanja Thorsen.
Vinderklassen skulle dirigere hen over vandet og op på den modsatte side. Trille var lidt ulydig, så det blev til 13 points til hende.

Første dobbeltpost bestod i begynderklasse af en enkeltmarkering i siv og derefter en enkeltmarkering fra åben mark ind i skov. Boogie plukkede begge markeringer og fik 2 x 20 points på dobbeltposten fra dommer Palle Ingemann.
Vinderklasse skulle først løse en dobbeltmarkering i siv og bagefter en dirigering fra åben mark til skov. Trille løste begge dele superflot og fik 2 x 19 points.

Anden dobbeltpost var i begynderklasse endnu engang to enkelt markeringer i højt græs, startende med en fri ved fod bag ved dommeren. Boogie havde ingen problemer med nogen af opgaverne og indkasserede atter 2 x 20 points hos dommer Jan Gregor.
Vinderklasse fik først en meget høj markering som distraktion hen over nogle træer mod højre, og skulle herefter først sende på en ligeuddirigering. Når dirigeringen var hjemme skulle distraktionen hentes. Trille løst opgaven rigtig flot, og fik 2 x 17 points.

Dermed bestod Boogie med 95 points og Trille med 85 hvilket rakte til hhv. WT3 og WT1 i deres respektive klasser. Hurra - en fantastisk afslutning på en våd men meget dejlig dag.

Stort tillykke til Heidi og Tante Trut, der havde debut i vinderklassen og klarede det super flot.
17.06.2012
Endnu engang har vi været i Jylland for at Michael og Trille skulle prøve kræfter på retrievermesterskabet. I år blev det afholdt i Dons på Flemming Roeds fantastiske terræner.
Vi var indlogeret på en bed and breakfast i Sjølund sammen med Gyrite og Lizanne, og havde en superhyggelig weekend.

Posterne var svære men reelle.
1. Frit søg. En ret specielt frit søg, hvor to hunde var oppe ad gangen og skulle gå fri ved fod ned gennem terrænet. Førerne skulle sende dem hen over den mark de gik på, og ind i et skrub afgrænset af en mur af brændenælder. Trille løb direkte ind i skrubbet på Michaels anvisninger, men hun blev noget længe derinde og fik kun bragt 4 fugle, og fik derfor 6 points på denne post af dommer Lars Nordenhof for ineffektivitet.
2. Tramp. En tramp med to hunde oppe ad gangen. Med markeringer og derefter en individuel dirigering. Trille løste markeringerne lidt uens men tilfredsstillende og dirigeringen var superfin. Det blev til 15 points hos dommer Carsten Andersen.
3. Markeringspost. En 2½'er, hvor Trille plukker de to første perfekt. Den sidste leder hun lidt efter og Michael fik fløjtet unødigt, da hun forsvandt ud af syne, så det blev til 16 points hos dommer John Juel Pedersen.
4. Jagt. En post med en blanding af markeringer, dirigeringer, distraktioner og vandarbejde. Trille løste alle opgaverne superflot, men! Den sidste bragte due var der hul i... ØV, Trille må have samlet lidt for hårdt op, for hun var blød i munden, da hun afleverede og bestemt ikke presset, så ØV altså, hvor var det ærgerligt. Michael fik at vide af dommer Johnny Henriksen, at deres præstation ville have udløst 18 points, hvis altså der ikke havde været det hul. Pokkers ærgerligt, men sådan er gamet jo.
5. Dirigering. To dirigeringer på to forskellige lokationer. Første lokation var på land og den løste Trille uden problemer. Anden lokation var i en sø. Ved bredden af søen var et ca. 5 m bredt bælte af tæt andemad, men Trille havde inde skrubler ved at gå i. Michael fik hende dirigeret ned gennem søen til den modsatte ende hvor duen lå. Den blev bragt, og det udløste 20 points fra dommer Gitte Roed - hurra. Dejligt med en succesafslutning selvom de ikke var med i konkurrencen længere.

Alt i alt en rigtig god dag med spændende og udfordrende opgaver, hvor Michael og Trille fik testet deres evner og dagsform.
27.05.2012
I går var Boogie og Mette på C-prøve i Haslev i region Midtsjælland. Prøven var kun for begynderklasse og blev afholdt hos Jonna og Svend Åge Fisker i et superfint terræn på deres gård.

Boogie var til prøve hos dommer Steen Johansen, og den bestod som vanligt af to enkeltmarkeringer på land, en enkeltmarkering på vand, fri ved fod og frit søg.
Boogie klarede markeringerne til ug - dog blev vanddummien lige lagt og samlet op igen inden aflevering. Fri ved fod var fin. Det frie søg voldte mod forventning lidt udfordringer. Søget var lagt i noget lavt bevoksning - lidt plantageagtigt - og der var et skarpt terrænskift i form af en marksti mellem de midterste og bageste dummier. Boogie søgte som sædvanligt fint indefra og ud og bragte 4-5 dummier. Da hun skulle ud til de bageste, lykkedes det ikke at få hende over terrænskiftet, og hun fik ikke fært - måske vinden drillede(?). Dermed var kun to typer dummier hjemme. Det er første gang, at det frie søg ikke er udført til perfektion, så der var noget at tage med hjem og træne på :-)
Det kunne derfor "kun" blive til en 2. præmie denne gang, meen hun arbejder nu stadig fint, den lille Boogie Woogie hund :-)

Og en enkelt præmie kom vi alligevel hjem med! Ud over selve prøven, var der tilrettelagt 3 sjove gimmicks for dem, der havde lyst - og det havde vi selvfølgelig.
Den første var en apportering af et hønseæg - den klarede Boogie fint, men ikke hurtigt nok :-) Imponerende at vores retrievere er så bløde i munden, at denne diciplin er mulig.
Den næste var 5 bøtter hvoraf en indeholdt et stykke pølse. Føreren skulle aflæse på hunden, hvilken bøtte, der skulle vendes. Hvis en forkert bøtte blev vendt var løbet kørt. Boogie væltede selv samtlige bøtter, så det var vist ikke lige hendes diciplin :-))
Den sidste var gummistøvlekast med efterfølgende apportering. Diciplinen blev inddelt i en mande- og kvinderunde, og sørme om ikke Mette kastede længst og Boogie apporterede gummistøvlen ligeså fint :-) Ha ha, så nu er de mestre i gummistøvlekast :-))

En rigtig dejlig solrig dag med masser af morskab og godt selskab.
20.05.2012

I går var vi på officiel working test i Danstrup Hegn i Nordsjælland, og sikke en dag vi fik!
Der var rekordmange tilmeldinger på prøven - 108 ialt, så det var noget af en logistikopgave for prøveleder Hanne Søndenbroe for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Der var 7 dommere på hver sin post, hvilket betød, at nogle af posterne var forbeholdt enten begynder-, åben- og/eller vinderhunde. Desværre var der en enkelt post, hvor køen hobede sig op, for ellers var de resterende poster allerede færdige ved 14.30-tiden.

Boogie blev stillet i begynderklassen, og de fem poster, der skulle løses, var:
1. Markeringspost med to enkeltmarkeringer på land i skov og kuperet terræn. Boogie løste den flot og fik 20 points af dommer John Juel Pedersen.
2. Markeringspost med to enkeltmarkeringer på land i skov og på en bakkeside. Endnu engang løst perfekt så atter 20 points til Boogie af dommer Danny Fraiser.
3. Markeringspost med to enkeltmarkeringer på land (vand) i skov og kuperet terræn. Der var en lille lavvandet sø lige fremme. Den første markering faldt til højre for søen på land, og den blev hentet perfekt. Den anden markering faldt på land bagved søen. Boogie tog den lige vej ud, hen over en masse kvas og derefter gennem søen. Tilbagevejen valgte hun at tage venstre om søen, og her var mange kvasbunker og andre forhindringer, så for at hun ikke skulle miste orienteringen, klappede Mette to gange i hænderne. Det resulterede i et fratrukkent point pr. klap, så 18 points af dommer Fin Mikkelsen.
4. Markeringspost på vand og områdebestemt søg. Vandmarkeringen var med dummykaster med anderap-lyde. Hold da op, den maskine får godt nok tændt op under hundene! Boogie var mere end på, da hun blev sat til vandmarkeringen, så for at sikre hun ikke knaldede, valgte Mette at "holde på hende" med en alt for vedvarende bliv-kommando. Det virkede dog og Boogie fløj ud i vandet på kommando og bragte dummyen til hånd, hvilket dog også var med "hold-fast-kommando" fra Mette.
Herefter vendte de 45 grader og skulle lave et områdebestemt frit søg langs vandkanten. Mette valgte at oversende Boogie væk fra vandkanten, men det resulterede i, at en efterladt dummy ved kastemaskinen fint blev bragt. Den var heldigvis gratis, så Boogie blev igen sendt ud i den ønskede retning, og hun løb fint ud og fik fært, og bragte dummyen hjem.
Al den snakken og rumsteren fra førerens side betød 5 points fratrukket fra dommer Bent Mûller - fair nok. Boogie havde ellers løst opgaverne superfint, og hurra, vandmarkeringen blev afleveret i hånd - en af de sidste grundlæggende udfordringer, som nu vist er ved at være på plads! Så 15 points på denne post.
5. Sidste post - af mange kaldet Killer-posten - var en noget utraditionel begynderpost. Den bestod af en kastertramp, der endte med en dobbeltmarkering på linje som hunden så skulle hente. Boogie sad fint roligt på post mens 3-4 hjælpere hujende og klappende bevægede sig fremad ude til højre i en skovbevoksning. Og hun markerede begge kastede dummier fint. Hun valgte at hente den bageste først, og da Mette syntes Boogie kiggede lige lovligt meget på den forreste dummy på vejen hjem, valgte hun at holde Boogies fokus med et "her", for at undgå en bytter. Det virkede og den forreste blev herefter hentet direkte.
Dommer Christian Brix Søndergaard trak et point for "her" og endnu et point fordi Mette klappede sig på låret for at sikre en direkte siddende aflevering. 18 points i alt for en teknisk svær begynderpost - ikke så ringe endda.

Dette betød at Boogie havde bestået prøven med en samlet score på 91 points hvilket rakte til en WT3 - Hurra!! Ekstra flot taget i betragtning at kun 13 ud af 46 begynderhunde bestod prøven, så vi er ovenud stolte af den lille arbejdsbi, og glæder os over, at hun efterhånden har de grundlæggende øvelser på plads.

Trille og Michael var med i vinderklassen, og deres poster var.
1. En tramp og dirigeringspost. To hunde op ad gangen på tramp, hvor den blev kastet en enkeltmarkering til hver hund fra dummy-skydermaskine. Trille markerede ikke denne ordentligt, så der blev noget dirigering for at den kom hjem. Herefter blev hver hund sendt på en ligeud dirigering i en svært terræn. Den løste Trille pænt. I alt blev det til 10 points fra dommer Gitte Roed for denne præstation.
2. Næste post var den samme som Boogies post 2, dog med en dirigering med distraktion. Trille løste den fint og indkasserede 17 points.
3. Samme post som Boogies post 5, dog noget anderledes opbygget og med tre hunde op ad gangen. Denne fik Trille 19 points for.
4. Vandmarkering med dirigering som Trille løste til 15 points af dommer Walther Mygild.
5. Samme post som Boogies post 1 dog som dobbeltmarkering. Trille hentede den første markering fint, den anden måtte Michael hjælpe med, så det blev til 13 points på denne post.

Alt i alt 74 points og bestået med WT8 - super flot, det var ikke mange, der kom igennem vinderklassen heller.

Det var i det hele taget en super dag for Brown Hunt familien, for Heidi og Trunte blev WT4 i åbenklasse med 84 points. Stort tillykke til dem - godt gået.

Vores dygtige tøser i det smukke område Danstrup Hegn. Trille WT8 og Boogie WT3.
15.05.2012
Lørdag d. 12. maj tog Michael og Trille sammen med Heidi, Trunte trut og Zita på Jægerforbundets åbne apporteringsprøve i Skuldelev Grusgrav arrangeret af Selsø Jagtforening.
Denne type prøve er noget anderledes end hvad vi er vant til fra DRK. Det er noget andet, der lægges vægt på.
Prøven bestod af tre poster - en dobbeltmarkering, en dirigering og en vandmarkering.
Umiddelbart skulle der ikke være nogen ben i det, men markeringerne faldt på åben mark i højt græs plus det blæste en halv pelikan, så duerne fløj i luften, så der skulle en del søgen og dirigering til for de fleste for at finde duerne.
Michael fik 8 p. på denne post og Heidi fik toppoints med begge sine hunde - flot!
Dirigeringen var en ligeud dirigering på en kanin, og den voldte ikke problemer for hverken Michael eller Heidi, der begge fik toppoints.
På vandmarkeringen fik Michael trukket et point, da Trille var lidt for ivrig og kravlede en smule frem under markeringen. Heidi scorede hattrick med begge sine hunde, og var dermed videre til finalen, som gik superfint og endte med en 4. vinder til hende og Trunte - Tillykke!!
Samtidig havde Michael og Heidi meldt til holdkonkurrencen, og de gjorde det så godt, at de blev 3. vindere.
En rigtig hyggelig dag med nogle anderledes udfordringer end vi er vant til.

I går tog Mette og Trille på skue i Frederikssund. Den svenske dommer Carin J Weibul dømte labradors og Trille var meldt til brugshundeklassen, hvor hun viste sig rigtig godt. Det endte med en 2. vinder med Excellent i klassen OG det eftertragtede CK - jubiii. Trille gik videre til BTK, og det blev ved det. Vi var mere end tilfredse med det fine resultat, og Trille fik lige en ekstra godbid som tak for godt samarbejde i ringen.
05.05.2012
I går var der B-prøve i Jægerspris, hvor Michael var prøvelægger i vinderklasse, og Mette og Boogie var tilmeldt deres anden officielle markprøve.

Vinderklassen var lagt i et åbent kuperet terræn, og startede med en post med to distrationer, der blev kastet og bagefter skulle hunden sendes igennem de to distraktioner og ind i et områdebestemt søg.

Herefter var der tramp med to hunde ad gangen. Elementerne var enkeltmarkeringer til siderne og dirigeringer på vand.

Finalen var et frit søg.

Det er ikke let at vurdere sværhedsgraden på forhånd, men 10 ud af 28 hunde gennemførte første post og heraf de syv den anden post. Fire hunde deltog i finalen.

Mette og Boogie skulle starte næstsidst i begynderklassen hos dommer Valdemar Brøgger. Sidst Boogie var på B-prøve var i august 2011, hvor hun fik en 3. præmie grundet sjuskede afleveringer, så det var med stor spænding de gik ind til denne prøve.

Første markering var på land, og blev kastet inde mellem nogle træer i lidt højt græs. Markeringen var ikke særlig lang og det høje græs drillede med færten, så tilsyneladende var mange hunde løbet langt over markeringen. Boogie markerede dog fint og løb lige ud og hentede den, og fint hjem til aflevering.

Anden markering var endnu en markering på land på åben mark i højt græs. Igen drillende færtforhold og markeringen "forsvandt" i det høje græs. Men Boogie er altså en super markør, så denne post blev løst lige så fint som den første.

Herefter var det fri ved fod hen til næste opgave. Tredje markering var vandmarkeringen. Der blev kastet en due fra den modsatte bred af en meget lille sø. Boogie gik fint i vandet, hentede duen direkte og kom hjem og afleverede til hånd.

Det frie søg var lagt hvor forreste del var på åbent stykke med semihøjt græs, de midterste var lagt i kanten af træbevoksning, og de bageste var lagt inde mellem træerne. Boogie arbejdede sig med stor ro og overblik systematisk indefra og ud, og hentede kanin, kanin, and, and og due.
Duen var der så et hul i, så en oplagt 1. præmie blev desværre ændret til et D.
Det kunne jo ikke anfægtes overfor dommeren, så det var om at fokusere og glædes over den trods alt flotte prøve. Boogie har normalt ikke tendens til at bide hul i vildt, så det tager vi ikke så tungt.

Det var et flot arbejde, som prøveleder Mette Lindsaa havde tilrettelagt og parolen var færdig kl. 16.15.
En træt og dygtig Boogie-hund tager en slapper efter en flot præstation på B-prøve.
02.05.2012
21. april var vi med både Trille og Boogie på officiel working test i Præstø. Trille i vinderklasse og Boogie i begynderklasse.
Der var fem poster.
En vandpost. For begynderklasse en enkeltmarkering og for vinderklasse en dirigering hen over vandet.
En enkeltmarkering på bar mark i højt græs. Samme markering for alle klasser, længden varierede.
En dirigeringspost i skov. For begynderklasse et områdebestemt søg og for vinderklasse en dirigering.
En markering/dirigeringspost på bar mark i forskellig højde græs. Begynderklasse en enkeltmarkering i højt græs. Vinder en dirigering med distraktionsmarkering.
En markeringspost i granplantage (lave graner) med et par spaniels med førere som distraktion - i begynderklasse stod de stille ude i terrænet under øvelsen, i vinderklasse var de i drev under øvelsen.

Trille klarede vinderklassen superflot - særligt dirigeringsposten i skoven som drillede mange andre deltagere, blev løst til 18 points. Herudover fik hun 13 i granplantagen, 11 på vandet, 20 på enkeltmarkeringen på bar mark, og så drillede hun Michael ved at tage distraktionen på den sidste post, og selvom hun lagde den igen på Michaels kommando, og hjembragte den rigtige dummy, kunne der desværre ikke gives point for denne øvelse - øvøv. Ærgerligt, når det ellers var gået så fint.

Boogie fik 15 point i skoven på det områdebestemte søg, 20 points på enkeltmarkeringsposten som Trille snød Michael på, 19 points på markeringen i granplantagen, 20 points på enkeltmarkeringen på bar mark og sluttelig 10 points på vandposten grundet dummy på jorden ved aflevering - en klar førerfejl. Alt i alt 84 points og dermed bestået. Så fint klaret af Boogie, og Mette skal øve sig lidt mere i afleveringsteknikken fra vand.

Michael og Trille var tilmeldt vinderklassen på B-prøven i Lange Løng i Midtsjælland d. 29. april. Første post var en trippelmarkering i kuperet landskab - en vandmarkering og to landmarkeringer på linie. Trille hentede den bageste landmarkering først, og herefter sendte Michael hende på den anden landmarkering. Trille overraskede ved at værgre sig ved at samle den kastede krage op, og det var først på kraftig opfordring at hun apporterede den. Hmm, besynderligt... Al den bøvlen  med kragen gjorde, at hun havde glemt vandmarkeringen, så Michael måtte korrigere hende så længe, at tiden desværre udrandt, hvilket betød tak for idag fra dommer Keld Jørgensen og aspiranten Bent Müller. Superærgerligt, men så ved vi da, at der skal krager og andre lignende typer vildt på bordet i træningen det næste stykke tid.
15.04.2012
I går var Boogie og Mette til C-prøve på Sonnerupgård i Nordsjælland. De var tilmeldt begynderklassen, og var til prøve hos dommer Pia Holm.
Prøven bestod af to enkeltmarkeringer, fri ved fod, endnu en enkeltmarkering og et frit søg.
De første to enkeltmarkeringer blev kastet i et sivfyldt område, som havde voldt flere deltagere lidt problemer grundet meget lidt vind. Boogie markerede dem begge fint og løb lige ud og plukkede dem begge.
Fri ved fod gik fint og det lykkedes at holde hende på plads på trods af, at Boogie var temmelig tændt.
Den næste markering var i noget spredt træbevoksning, og Boogie hentede igen fint.
I det frie søg kom Mette til at forsende lidt for meget mod venstre, og lydig som Boogie er, kom hun lidt uden for søgets grænser - klar førerfejl. Men vendte fint tilbage på Mettes anvisning (dygtig Boogie), og hun bragte både kanin, and og due, så det blev til en fin 1. præmie - dejligt.

Michael og Trille var ikke på prøve, for de tilbringer fire skønne og spændende dage i det jyske på markprøvetræf hos Kennel Brown Hunt. Pernille og Tommy har arrangeret et intensivt kursus med irske Keith Mathews for primært brown huntere, men også andre interesserede. Et superfint arrangement, og en skøn weekend i selskab med en masse herlige mennesker og hunde. Lene har været så sød at tilbyde husly til de tossede sjællændere, så der er hygge om aftenen i lange baner.
25.03.2012
Trille har nu været en tur i det jyske for at besøge Miko, men hun har desværre snydt os.
Hun viste sig, ikke at være interesseret i Miko da vi kom derover, og flere dages ophold hjalp ikke på det. Så hun må have startet løbetiden uden tegn - måske være "trukket med" af Boogie, der startede løbetid 10 dage før Trille, og dermed har vi ikke kunne regne med antallet af dage hun har tegnblødt.

Det betyder jo desværre så, at vi ikke får hvalpe i denne omgang.
Vi satser dog på, at forsøge os igen til efteråret - stadig med fantastike Miko som hanhund. Så må vi tage vores forholdsregler, så det samme ikke sker igen.

Hvalpesiderne er nu rettet lidt til, og der er tilføjet galleri for både Trille og Miko.

I går var Mette og Boogie på C-prøve på Bregentved Gods i Midtsjælland. De fulgtes med Heidi og Trunte, der lavede en super fin 1. præmie i åbenklasse - stort tillykke til dem.

Boogie var tilmeldt begynderklassen, og var til prøve hos dommer fra det sønderjyske John Juhl Hansen.

Prøven bestod af tre enkeltmarkeringer, fri ved fod og et frit søg.
Markeringerne blev alle tre løst fint, Boogie markerede godt og bragte alle duer direkte. Fri ved fod var meget flot og det frie søg gik også godt med spontane opsamlinger og fine færter - dog kunne lidt mere fart være ønskeligt. Præstationen rakte til en fin 1. præmie - herligt.

Det var en super dejlig dag på Bregentved i selskab med rigtig mange skønne hundefolk - kendte som nye ansigter.
Brown Hunt's Boogie - 1. præmie begynderklasse på Bregentved Gods
04.03.2012
Vi har haft den hyggeligste dag i selskab med en god håndfuld skønne Brown Huntere og deres ejere.
DRK havde udstilling i Næstved, og vi var en god blanding af jyder og sjællændere, der mødtes for at få vores smukke hunde bedømt af dommer Connie Svane Petersen og aspirant Kaj Falk Andreasen.

De smækre sporhunde Dusty og Tilde og Heidis lille racer Trunte fik alle et good i åben- hhv. brugshundeklassen og Boogies fine søster Laika fik et superflot very good i mellemklassen. Tillykke til dem alle med de fine placeringer.

Trille fik sørme et excellent med en 2. vinder i tillæg i brugshundeklassen!! Wee, jamen altså, tænk at have en hund på vinderklasseniveau, der også kan få vinderplacering på udstilling!! Vi er meget stolte af den smukke sorte.

Her til aften er Trille gået i løbetid. Så nu tager vi hul på hvalpedagbogen. Uhhh, det bliver en spændende tid, vi går i møde 😀
25.02.2012
I lørdags var Mette og Boogie på årets første prøve. Region Nordsjælland afholdt C-prøve på Jespervej. Der er altid mange tilmeldinger til regionens prøver og denne var ingen undtagelse. Der var derfor fire dommere i begynderklasse, og man må sige, at prøveleder Ole Munck og prøvelægger Preben Arenfeldt havde lavet en effektiv tidsplan, som kom til at holde stik. Begynderklassen med 60 hunde var allerede færdig kl. 14.15. Da Mette var hjælper på prøven, var hende og Boogie sidste ekvipage i begynderklassen, og det blev hos dommer Gert Müller.

Prøven bestod af to landmarkeringer og et frit søg. Terrænet kan være temmelig drilsk i denne skov, så selvom markeringerne ikke var så lange, og søget ikke var særlig dybt, var sværhedsgraden alligevel til at tage og føle på. Desuden var der stadig snedækkede pletter.

Boogie var temmelig tændt, så Mette måtte koncentrere sig om, at dæmpe hende lidt. Dette gjorde, at markeringerne ikke blev så perfekte i afleveringerne, som de kunne have været. Men direkte ud med fin markeringsevne var som det plejer - super fint. Og begge dummier kom hjem.
Fri ved fod gik bedre end forventet Boogies tændthed taget i betragtning.

Man kunne godt se, at færtforholdene drillede i det frie søg.  Men Boogie var vedholdende, og fortsatte til hun havde fundet dummy - dygtig pige! Fire dummier fordelt fra hele søget blev det til - og en fin førstepræmie til dem begge. En dejlig og optimistisk start på prøvesæsonen 😀 

Michael var på skiferie og kunne derfor ikke deltage med Trille på prøven. Vi kan mærke på hende, at hun snart er ved at gå i løbetid, så nu varer det forhåbentlig ikke så længe, før vi skal en tur til Jylland på Miko-besøg 🙂
18.01.2012

Hurra! Trille er blevet øjenlyst i dag, og hun er fuldstændig fri for defekter i øjnene! Dejligt! Så hvalpeplanerne fortsætter som planlagt.

11.01.2012
Vi startede 2012 med en jysk visit hos kennel Brown Hunt i forbindelse med overrækkelse af årspokalen. Både Trille og Boogie var repræsenteret med mere end 100 points hver. Helt nøjagtigt havde Boogie opnået 132 p. og Trille 292 p. Vi er meget stolte af vores tøser. Stort tillykke til Helle og Eddie, der vandt pokalen overbevisende. Det var en super hyggelig dag med fællestræning, og derefter en dejlig frokost med Pernilles frikadeller og stuvet hvidkål, uhm. Snakken gik lystigt og stemningen var i top. Skøn dag!

2012 bliver et spændende år. Vi har besluttet at lave et kuld hvalpe på Trille. Michael vil gerne have en hvalp efter hende med henblik på markprøver og jagt, så vi har i efteråret været på udkig efter den helt rigtige hanhund til vores kommende stjernekuld!

Valget er faldet på RM 2009 Miko, som vi mener er et fantastisk match til Trille, og det kan ikke blive andet end små stjerner, der kommer ud af den romance.

Vi forventer, at Trille går i løbetid primo/medio marts, så hvis alt går efter planen fødes hvalpene sidst i maj og er klar til at flytte hjemmefra ultimo juli.

Se meget mere om hvalpeplanerne i det nye menupunkt Hvalpe her på siden.
27.11.2011
I går blev årets sidste C-prøve i DRK-regi afholdt i området omkring klubhuset i Frederikssund.

Michael havde sin debut som prøvelægger. Han havde fået tildelt opgaven i åbenklassen. Han fik lagt en jagtrealistisk prøve, der startede allerede ved ventelinien, hvor der blev gået fri ved fod hen til dobbeltmarkeringen alt imens der blev klappet til området med det frie søg.
Herefter var hver hund oppe på dobbeltmarkering, og derefter fulgte det frie søg, hvor hundene blev sendt fra åbent område ind i en lille skovbevoksning.
Fra det frie søg var næste og sidste opgave en tramp med indlagt tilbagesending.
Hunde og førere skulle følges ad, hvor der inden start blev droppet en huskedummy til den hund tættest på markeringsområdet, som de skulle gå langs med.
Herefter skulle der trampes fri ved fod til første markering, som yderste hund hentede. Der blev så trampet videre med klappelyde fra kasteren hen til næste markering, hvor der blev kastet endnu en dummy til yderste hund.
Efter markeringerne blev der trampet videre en ti meter, hvorefter den inderste hund blev sendt ca. 80 meter på tilbagesendingen. Nu byttede hundene plads og samme scenarie gentog sig tilbage til udgangspunktet.

Michael fik efterfølgende mange positive tilkendegivelser om, at prøven var god og udfordrende, og ud fra statistikken af placeringerne, har niveauet været passende for en åbenklasse. Alt i alt en rigtig god oplevelse som debuterende prøvelægger.

Mette og Boogie havde meldt til i begynderklasse. Den var også rigtig sjovt og anderledes tilrettelagt. Den startede med en enkeltmarkering, og mens hunden løb hjem med markeringen, blev der lagt en dummy samme sted hvor markeringen faldt. Herefter skulle hunden sendes på dummyen som en dirigering. Det klarede Boogie rigtig fint til trods for, at træningen med blinde dirigeringer endnu ikke er startet op.
Herefter skulle man gå fri ved fod hen til et lille frit søg, hvor to dummyer skulle hentes. Det gik også rigtig fint.
Så gik turen til en vandmarkering hvor dummyen blev kastet i en å. Boogie lagde lige dummyen for at ryste det kolde vand af sig, men samlede derefter spontant op og kom hjem og afleverede fint.
Til slut skulle man finde en ud af fire dummyer i et særligt afgrænset anvist område. Det gik også uden nogen problemer.
Boogie lavede en rigtig fin prøve - dog med noget mere uro end på sidste prøve, så helt til tops var denne præstation dog ikke. Det blev alligevel til en fin 1. præmie til den dygtige hund og dens stolte ejer. En dejlig måde at afslutte sæsonen på.

Det var en super dejlig dag, og stort tillykke til vores venner og træningskammerater, der fik rigtig flotte resultater. Heidi og Trunte gjorde det så godt i åbenklasse, at de var med i opløbet om bedste hund - det skulle dog ikke være den dag, men super flot alligevel. Og søster Laika og Ida gjorde det også bare så fint, og fik en rigtig flot 1. præmie i begynderklassen, selvom Laika egentlig er trænet som sporhund. Tillykke til Gyrite, der blev bedste hund med Jeff, og til Anne og Kiri med 1. præmien og og og ...

Vi glæder os til næste år når sæsonen starter igen.
15.11.2011
Michael og Trille er på mange jagter og opsamlinger for tiden.
I søndags var der dog afsat plads i kalenderen til deres debut på vinder A på Juellund på Sydsjælland 🙂
Dommere var Lars Nørgaard, Lars Nordenhof og Torben M. Poulsen, og der var 10 hunde til start.
Prøven bestod af seks såter, og Michael og Trille gjorde det fejende flot og nåede helt med frem til den sjette såt. Her var 5 ekvipager tilbage, hvoraf den ene udgik med en knaldapportering.
Michael fik herefter besked på at sende Trille på et frit søg efter en løber ind i et vanskeligt terræn, og da hun kom tilbage uden fugl, bad dommeren ham om at holde hende hjemme.
Øv øv, bare så ærgerligt når nu en placering var næsten hjemme. Men sådan kan det jo gå - det var under alle omstændigheder en fantastisk debut på vinder A for dem begge. Og så tegner det lovende til næste sæson 😀
31.10.2011

Sikke en dejlig weekend vi har haft.
Lørdag var Michael og Trille på andejagt hele dagen, og Mette og Boogie var til træning. Ud på eftermiddagen fik vi besøg af Lene og BH Demo fra Jylland, som havde meldt til C-prøven helt her ovre på øen om søndagen. Heidi og Philip dukkede op lidt senere, og vi spiste og hyggede os til langt ud på aftenen.

Søndag gik det løs her i Nordsjælland på Jespervej til C-prøven på dummier. Både Trille og Boogie var meldt til i hhv. vinder- og begynderklassen. Der var rekord mange tilmeldinger i begynderklassen - hele 75 ekvipager! Der var tilmeldt yderligere 27 i åben og 15 i vinderklasse.

Trille havde katalog nr. 1 i vinderklasse, så de lagde ud som de første. Posten var en slags tramp med en markering fra dummyskyder, to dirigeringer med distraktion og en dobbeltmarkering på linie.

Trille løste markeringen og dirigeringerne super godt med 17 og 19 points. Dobbeltmarkeringen voldte en smule problemer og Michael måtte hjælpe lidt. Men begge dummier kom hjem. Det blev til 12 points fra dommer Pernille Schwartz.

Dagens post efter frokost var et jagtrealistisk frit søg hvori der havde stået fire skytter og skudt ialt 16 "fugle". To ekvipager var oppe ad gangen, og de skulle samarbejde om at få det hele hjem i løbet af 10 minutter. Michael og Trille var oppe sammen med Jeanette og Max, og de to hunde arbejdede rigtig fint sammen. De fik 15 af de 16 "fugle" hjem, så de fik begge en god kritik. For at holde på spændingen, blev der ikke oplyst point på denne post.

Alt i alt en super fin prøve for Trille, som kom fint igennem trods en lang jagtdag dagen forinden. Desværre blev hun ikke blandt de placerede.

Så var det Boogies tur. Mette og Boogie havde ikke været på prøve siden starten af august, så der var spænding på ventelinien.

Prøven bestod af tre enkeltmarkeringer, hvor hund og fører skulle blive stående på samme sted, og kasteren flyttede sig til et nyt sted for hver markering således, at markeringernes længde og sværhedsgraden gradvist blev øget.

Boogie lavede tre superflotte markeringer med rigtig pæne afleveringer hver gang, og herefter gik de videre fri ved fod (uden problemer) hen til det frie søg.

Søget var ikke så dybt, men en smule mere bredt end normalt. 
Mette startede med at sende Boogie mod højre, og den forreste skinddummy kom flot hjem med siddende aflevering. Herefter blev hun sendt mod venstre og det samme gentog sig. Boogie hentede yderligere to dummier fra hhv. den bageste og den yderste venstre del af søget uden problemer. Herefter havde dommer Kai Lübcke set nok, og det var herefter tid til kritik.

Det blev til en stor 1. præmie med en meget flot og rosende kritik, og ved parolen udløste det en "bedste hund". Hurra! Hvor er det bare skønt, at samarbejdet mellem de to nu kører rigtig fint, og Boogie kommer så flot ind og afleverer som hun skal. Dejligt når træningen bærer frugt.

Så det blev til en rigtig dejlig dag med et kanont arbejde fra begge vores tøser.

Stort tillykke til vores træningskammerater og Lene/Demo, som alle fik enten 1. eller 2. præmie + der var yderligere to med "bedste hund" i både begynder- og åbenklasse - her iblandt hele Gyrites hvalpekuld, som alle fire fik 1. præmie i begynderklasse, hvoraf en blev "bedste hund".

Vi har besluttet, at lave et kuld hvalpe på Trille til sommer for at beholde en hvalp selv. Der kommer en opdatering på hjemmesiden inden længe vedrørende valg af hanhund og hvalpeplanerne generelt.

Charmetrolden Boogie - 1. præmie + bedste hund på C-prøve 16 mdr. gammel.
04.10.2011
Så har Michael og Trille været afsted igen. Denne gang på uofficiel WT i Horserød Indelukke i Nordsjælland.
Det var en god prøve, men for en gangs skyld rakte Trilles kræfter ikke hele dagen igennem, sidste weekend har nok tæret på overskuddet. Så de sidste poster blev løst med lidt fejl. Ialt blev det til 13, 19, 15, 9 og 13. Super flot er det stadigvæk - det er jo bestået!
Stort tillykke til Poul Erik og Puk med WT1 i vinderklassen med helt overlegne 95p, til Heidi og Trunte med WT2 i åbenklassen og til Dorthe og Luna med WT1 i begynderklassen samt til resten af vores træningskammerater og hundevenner, som bestod.
27.09.2011
Wee, sikke en weekend!

Region Nordsjælland afholdt den årlige dualweekend i Frederikssundsområdet.
Michael og Trille vandt dualpokalen sidste år, så selvfølgelig skulle den forsvares.

Lørdag havde Mette Trille med på skue ved klubhuset i Frederikssund. Trille var tilmeldt brugshundeklassen hvor Susanne Forchammer var dommer. Trille er efterhånden garvet udi udstillingens kunst, så hun fik charmeret og showet sig til et Excellent og oveni købet en 1. vinder af klassen!! Jubiii, ikke et dårligt resultat at gå videre til markprøven på. 😀

Søndag var det så markprøven i Jægerspris det gjaldt. Trille var tilmeldt vinderklassen, hvor Henrik Poulsen og Preben Arenfeldt var dommere.

Første post var en makkerpost, hvor der til start blev kastet en enkeltmarkering bag et levende hegn, hvorefter der blev kastet en dobbeltmarkering som distraktion, der ikke skulle hjem på noget tidspunkt. Derefter blev der kastet en dobbeltmarkering til makkerhunden, som tidligere havde løst enkeltmarkeringen, den ene lander blindt på vand og den anden lander frit på en mark.

Trille løste enkeltmarkeringen selvstændigt, brugte dog lidt tid på at søge den op. Hun plukkede landmarkeringen uden problemer, men hun så ikke vandmarkeringen, så der måtte hun hjælpes lidt. Det udløste 15 points fra Henrik Poulsen.

Anden post var 2 x retningsbestemt søg og 2 x dirigering, og det retningsbestemte søg skulle hjem først.

I det retningsbestemte søg løb hun først lidt zigzaggende ud mod området. Hun søgte foran området og fik i farten snuppet markeringsbåndet. Michael fløjtede hende stop, og hun fik spyttet båndet ud af mundet, og herefter fik Michael hende dirigeret helt ud til fuglen og den kom hjem. Herefter blev hun sendt ud i samme område, hvilket denne gang var direkte, og hjem kom en kanin.
Herefter fulgte de to dirigeringer, som Trille løste rigtig flot. Det blev til 15 points fra Preben Arenfeldt.

Nu var de klar til finaleposten, der bestod af en dirigering, en markering og en dirigering. Dirigeringerne lå meget tæt på hinanden, og der var lagt flere fugle ud samme sted, samt der var prioritetsrækkefølge på hvilken dirigering, der skulle hjem først.

Første dirigering blev løst fint. Markeringen søgte hun for kort til at starte med, og hun måtte hjælpes på den to gange, men fuglen kom hjem. Den sidste dirigering var op ad en bakke, og fuglen lå bag bakken, så der var ikke udsyn for føreren. Her måtte der satses på, at hunden fik færten uden føreren hjælp, og at det var den rigtige fugl, den kom hjem med. Denne dirigering blev også løst uden problemer.

Nu var alle poster løst, og pointene på sidste post ville først blive afsløret på parolen, så spændingen var stor, mens resten af vinderdeltagerne var oppe på denne sidste post.

På parolen sagde dommerne at 9 ud af 20 hunde havde gennemført prøven, og at de havde udtaget de fire vinderplacerede. Og jubiii - første hund, der blev nævnt som 4. vinder var hund nr. 76 alias Trille!!! Weee, ikke nok med at det var lykkedes hende og Michael at opnå en vinderplacering - vi vidste også, at nu var dualpokalen hjemme - igen

Sikke en fantastisk fornemmelse - det havde vi næsten ikke turde tro på kunne lade sig gøre, men vores dygtige og smukke Trille kunne altså gøre det.
Tænk at have en hund, der formår at vinderplacere sig både i ringen og i vinderklassen på markprøve. Det er vidst ikke mange forundt.
Vi er dybt stolte af den lille sorte! Hun er en éner, der efter vores mening repræsenterer sin race på bedste vis.

Tak til Tony og Anni for en super veltilrettelagt prøve, hvor alt bare klappede.
Det var en fornøjelse at være deltager såvel som hjælper.
Dualvindere 2011 i Region Nordsjælland. 1. vinder m. Excellent i brugshundeklassen og 4. vinder i vinderklassen.
07.08.2011
En hurtig opdatering:

Den 9. juli var vi begge på uofficiel WT i Hedehusene-Fløng jagtforening på Midtsjælland. Michael og Trille brillierede igen og kom hjem som WT3 i vinderklasse. Boogie spyttede desværre lidt for mange dummyer ud af munden den dag, så de må komme igen en anden gang.

I dag har Mette og Boogie haft deres debut på B-prøve og samtidig er det første prøve på vildt. Boogie lavede et rigtig flot arbejde og løste, i flg. dommeren, som sådan alle opgaver, bl.a. en super flot markering på vand gennem åkander, men afleveringerne halter for meget bagefter, så det blev til en 3. præmie hos dommer Valdemar Brøgger.
08.07.2011
Hold da op, hvor tiden flyver afsted. Og sikke en masse der er sket det sidste stykke tid.

Den 17. juni drog vi mod Hedensted for at overnatte hos Pernille og Tommy til vi skulle til Sydjylland lørdag morgen, hvor Michael og Trille og Tommy og Miko skulle starte Retrievermesterskabet. Pasta var desværre ikke helt fit for fight, så hun må komme igen til næste år.
Det var en fantastisk dag med nogle utrolige poster - meget opfindsomme og specielle og også rigtig sjove og jagtrealistiske - og selvfølgelig svære.
Michael og Trille gjorde det rigtig godt i betragtning det er deres første år på vinderklasseniveau - de klarede sig igennem med 19, 15, 6, 7 og 12. Det var desværre ikke nok til at gå videre til semifinalen, men en rigtig flot bedrift blot at bestå.
Tommy og Miko kørte bare derud af, og klarede skærene til semifinalen. Her var de suveræne, og endte til sidst i finalen og på en samlet 3. plads. Kæmpe tillykke til de to mestre!!!

Weekenden efter - d. 24. og 25. juni - var vi begge på labradortræningsweekend i Melbylejren. Det var en rigtig god og givtig weekend - et fantastisk arrangement af raceledelsen med god træning, lækker mad og hyggelig atmosfære. Rigtig mange af vores "jyske familie" med brown huntere havde taget turen her til Sjælland for at være med på træningsweekenden. Det var bare så skønt at se dem igen, og få lejlighed til at hygge os sammen.

Søndag d. 26. juni var vi på officiel WT i Suserup i Sydsjælland. Rigtig mange Brown Huntere var også repræsenterede her, så vi havde en hyggelig dag.

Michael og Trille startede vinderklasse og fik rigtig flotte points, men desværre fik de ikke vandmarkeringen hjem, så det kostede. Øv, øv, det endte med 15,0, 19, 20, 11 - rigtig flot, men surt med et nul.

Mette kæmper lidt med Boogies afleveringer for tiden, så det var lidt spændende hvordan de ville klare sig igennem. Boogie løste opgaverne rigtig fint, hvor det eneste, der trak ned, var afleveringerne. De trak så en del ned (dummy på jorden og en flyvende Mette som forsøgte at gribe dummyen i luften hehe), men det lykkedes at komme igennem og bestå med 10, 18, 15, 18 og 9 points. Hurra, det var første officielle WT bestået, dejligt!!!

Nu knokler Mette og Boogie videre med deres træning mod UHM til august.
En lille dygtig Boogie-hund, der har bestået sin første officielle WT.
13.06.2011

Pyha, det er over en måned siden vi sidst har opdateret, og det er absolut ikke fordi vores hundeaktiviteter har været på pause – tværtimod. Så nu har vi lavet en opdatering for hvert arrangement – bladr ned og læs om vores oplevelser på kenneltræf, mentaltest, med røntgenresultater og prøver. 🙂

I går var vi begge på C-prøve på dummier i region Midtsjælland på Skjoldenæsholm.

Vi havde en rigtig dejlig lang dag med mange af vores søde hundevenner.

Vinderklassens to første poster bestod af en lang! enkelt markering på vand, og derefter en ligeså lang (ud til samme sted) dirigering hvor hundene skulle hente en dummy på land. Hold da op nogle svømmeture. Det var en meget svær post, og kun 3 ud af de 16 deltagende hunde løste opgaven. Trille var én af dem, og hun satte enddog kun ét point til, så hun gik videre til det frie søg meden føring på 39 points! 😀 Wau, hvor var vi stolte af den lille sorte dygtige hund!! De ca. 350 meter svømning havde dog taget godt på kræfterne, så desværre gik Trille kold i søget, og det kostede, så her var der kun 10 points at hente fra dommer Lene Meincke. Øv øv, det var selvfølgelig skuffende, når de nu førte så flot, men hold da op, sikke en præstation alligevel. De endte da også ud med at blive 2. vindere 

Boogie skulle på sin anden prøve, og hun var bare så dygtig! Der var lidt småfejl, men resten af prøven forløb, med dommer Jens Andersens ord, meget sikkert med en veltrænet hund og en god kontakt mellem hund og fører, stor ros til fri ved fod og ro på post, fine afleveringer og god fart og markeringsevne.  Jamen jamen, sikke en overvældende ros. Uha, det kan vi leve højt på længe! Hvor er det bare dejligt når det hele går op i en højere enhed og tingene bare lykkes 😀😀
Trille - den smukke og dygtige hund med sin fine 2. vinder dummy fra Dummyshoppen.dk
07.06.2011

Hurra!!! Vi har fået svar på Boogies røntgenstatus. Hun er fuldstændig gennemsund. Status er:

HD: A

AD: 0

OCD: Fri

Dejligt at vide, at vi arbejder med en sund og stærk hund. Stort tillykke til mor Silke, for hendes flotte statistik, og opdrætter Pernille, Kennel Brown Hunt. Hele kuldet havde denne flotte status – skønt!
29.05.2011
Michael og Trille har været på deres anden B-prøve i vinderklasse.
Prøven var i region Nordsjælland og blev afholdt i Femsø Lyng. Lars Mertz, Carsten Andersen og Leif Brøndum Holm var dommere i vinderklasse.

Trille klarede posterne så flot, den eneste bemærkning var i søget, hvor hun besluttede sig for at tage en badetur midt i arbejdet, hehe. Det kostede selvfølgelig nogen points. Men de to dygtige endte alligevel op med 49 points. Super flot klaret af de to debutanter.
28.05.2011

Boogie har været til mentaltest i Gribskov i dag. Det var arrangeret af Golden og det var det sammen hold, der testede, som da vi var afsted med Trille sidste år.

Boogies test forløb således:

1. Kontakt/håndtering

Den første post forløb rigtig fint. Boogie tog selv kontakt til testpersonen, fulgte villigt med og lod sig villigt håndtere, hvilket vil sige, at hun reagerede stort set som standarden ønsker.

2. Leg

Weee, Boogie syntes det var herligt at vi skulle lege! Den klud var bare sjov at hente og holde fast i mens testpersonen holdt fast i den anden ende. Igen meget lig standarden.

3. Jagt

Denne post var vi lidt spændte på, for Trille har jo ingen jagtlyst overhovedet, hvis man læser hendes mentalbeskrivelse 😉 Ej, hun var på det tidspunkt så trænet, at hun ikke kunne drømme om at jage noget som helst uden tilladelse, og selv da mistede hun hurtigt interessen for sådan en kedelig hvid klud. Boogie er jo noget yngre og upoleret, så det var med stor spænding vi gik til denne post.

Boogie blev, lidt mod forventning, siddende da Mette slap halsbåndet, så der måtte en opfordring til, for at hun løb ud til den.

Andet forsøg gik hun efter den med det samme, da hun først fik en fri-kommando. Hmm, er det alligevel lykkedes at få så meget lydighed ind i hendes smukke lille hoved, at hun nu tænker før hun bare løber 🙃

Posten var ikke helt som standarden foreskriver, men helt efter vores hoved 😀

4. Aktivitet

Boogie hedder jo ikke Boogie for ingenting. Der er rigtig meget boggie-woogie, spilopper og spas i hende, der skal ske noget, hvilket fra tid til anden medfører nogen utålmodighed. Så vi havde egentlig regnet med at hun ville blive temmelig restløs af de laange 3 minutters inaktivitet. Men igen gjorde hun vores formodninger til skamme. De første 2 minutter sad hun pænt ved siden af Mette. I det sidste minut kunne man ane en lille utålmodig tone, der sad langt nede i halsen på hende, hun gik to gange rundt om Mette, og til sidst lagde hun sig stille og roligt og spiste græs. Det var meget dejligt for os at se, at hendes utålmodighed ikke er så omfattende og overskyggende, som vi måske havde forventet 🙂

5. Overraskelse

Kedeldragten. Mette gik målbevidst mod stativet, Boogie fulgte glad og intetvidende med, og da kedeldragten fløj op, var der absolut ingen reaktion fra Boogiehunden… Hun havde mere travlt med at kigge på tilskuerne, og var fløjtende ligeglad med dragten. Hmm… Nå, Mette gik halvt frem til kedeldragten og Boogie fulgte pænt med ved siden af. Men stadig ingen interesse. Mette gik helt frem til kedeldragten, Boogie fulgte igen med, men hun satte sig med ryggen mod dragten for at kigge på tilskuerne, så den kunne da ikke være mere uinteressant. Det var først da Mette begyndte at tale til dragten (okay – weird at stå at tale til en kedeldragt!!) at hun da godt lige kunne sætte snuden på for at se, om der skulle være noget ved den. Ha ha, der tog hun godt nok fusen på os. Der er ikke noget der kan skræmme den lille seje hund. Godt nok ligger hun meget langt fra racestandarden, da hun først tog kontakt da Mette talte med dragten, men det var bestem ikke fordi hun var bange eller nervøs. Hun regnede da bare helt bestemt med, at den der tingest ville mor tage sig af, så det behøvede hun ikke bekymre sig om. Der skal mere til at hyle hende ud af den.

6. Lyd

Lyden af kæden over pladen vakte stort set samme reaktion som kedeldragten. Eneste forskel var lidt mere nysgerrighed, så Boogie gik selv frem til pladen.

7. Spøgelser

Uha uha, spøgelser er tilgengæld ikke Boogies livret… Hun spottede dem allerede inden de kom ud fra skoven (god markeringsevne, hva!) og stod helt stiv lige bag Mettes ben. Da de begyndte at gå frem mod hende gøede hun af fuld kraft, stadig bag Mettes ben og med halen under maven. Da Mette gik halvt frem mod det ene spøgelse, synes hun godt nok det var lidt for meget. Hun løb tilbage til testpersonen og satte sig ved hende, og kiggede på hende som om hun sagde, at hendes mor var blevet vanvittig, sådan at gå tættere på de dersens væmmelige tingester. Da hun ikke fik nogen respons fra testpersonen, måtte hun lige en tur rundt i flokken som om hun også råbte til dem, om de dog ikke kunne se at hendes mor var i fare. I mellemtiden var Mette nået helt ned til det ene spøgelse, og da hun begyndte at tale med det og løfte hætten af, kom Boogie alligevel ned for at følge med, og da hun opdagede det var et menneske, slog hun nærmest krøller på sig selv, og spurtede direkte hen til det andet spøgelse, for nu vidste hun da godt, at det også bare var et menneske. Haha, hun er ikke helt tabt bag en vogn, den lille hund 😀

8. Skarp lyd

Angivelse af to skud under leg og to skud under inaktivitet. No problemos – selvfølgelig 🙂

Alt i alt var det en rigtig god test. Lille Boogie overraskede ved sin coolness overfor lyde og visuelle påvirkninger, men bekræftede at hun er den lille glade sociale legesyge hund, vi kender hende som.

15.05.2011

Nøj, vi har bare haft den mest fantastiske weekend på kenneltræf hos Pernille og Tommy.

Vi landede i Hedensted fredag og satte kenneltræffet godt i gang med hyggelig grill sammen med en del af de øvrige deltagere.

Lørdag havde Pernille og Tommy sørget for, at vi kunne træne i det skønne Kulsø, hvor vi tilbragte hele dagen. Tommy og Brian var trænere, hvor der blev fokuseret på lydighed, samarbejde og arbejdsglæde gennem øvelser, både i terrænet og på græsplænen. Vi var inddelt i hold efter træningsniveau, og det fungerede super godt. Os sjællændere (inkl. Heidi og David) havde fået frokosttjansen, så vi havde sørget for frikadeller med tilbehør og ost bagefter. Det faldt i god jord hos vores jyske venner, og vi hyggede gevaldigt og snakken om den foreløbige træningsdag gik lystigt.

Efter frokost fortsatte træningen og vi sluttede af med en afprøvning af de ældste og dygtigste hundes lydighed. Det b lev gjort i en rigtig sjov stemning, hvor Brian blandt andet afprøvede hundenes færdigheder i at komme på indkald hvor fører står/går med ryggen til. Der var godt nok rigtig mange der kom til kort. De fleste hunde blev pænt siddende, selvom deres førere forgæves fløjtede og fløjtede mens de gik væk fra hunden med ryggen til. Kun Heidis Trunte fangede pointen og kom springende i rigtig Trunte-stil på Heidis indkald. Noget af en øjenåbner, at vores hunde rent faktisk reagerer mere på vores fagter med arme og hænder, og på vores stemmer end på fløjten alene. Hmm, det må der vist trænes på.

Vel tilbage i Hedensted diskede det jyske Gourmethold op med den mest fantastiske middag med marineret grillet dyr og mørbrad med de lækreste salater og tilbehør til. Bagefter en dessert med den lækreste chokoladekage med is. Uhmmm, det var bare lækkert og det var rent held at vi ikke revnede, haha. Aftenen bød på hygge, taler og gaveuddeling. Tak til www.dummyshoppen.dk for de fine dummier!

Søndag trænede vi på et område i Hedensted, hvor temaet lydighed og samarbejde fortsatte. Begynderhundene fik en markering på vand hos Tommy, og dirigering i stjerneform på græsplænen med deltagere som distraktion hos Brian. Åben- og vinderhundene prøvede den Keith Matthews-inspirerede ”Hunt the Cirkle” af, og bagefter markeringsarbejde med dummyskyder. Igen en inspirerende og givende træningsdag. Vi sluttede den skønne weekend af med den lækreste frokost med hjemmelavet lasagne og salat.

Tusind tak til Pernille og Tommy for en uforglemmelig weekend, for husly og gæstfrihed, og for at have overskuddet til at samle vores hundefamilie med al den planlægning og det store arbejde det medfører. Det sætter vi stor pris på!

Åben- og vinderhundene og deres førere lytter opmærksomt til Brians anvisninger.
07.05.2011
I dag har Mette og Boogie haft deres debut på working test. Region Sydsjælland afholdt en rigtig fin og godt tilrettelagt uofficiel WT i Præstø.

Der var 4 markeringsposter i forskelligt terræn og et frit søg med indlagt skud i begynderklassen.
Boogie markerede fint på alle posterne og var rigtig dygtig, men på post 3 havde hun lidt for meget ild i rumpetten, så der kom hun til at gå på dommerens stemme i stedet for Mettes. Ja, sådan kan det jo gå, når der er nerver og iver på. Det var lidt ærgerligt, for på resten af posterne indkasserede de 19, 18, 19 og 17, så de lå rigtig lunt i svinget til at bestå.
Men det var alligevel en rigtig dejlig dag i selskab med rigtig mange hundevenner, hvor vi nød forårsvejret, den dejlige natur og vores skønne hunde.
Sanne, Gyrite og Søren bestod begynderklassen og fik vinderplaceringer - bare så flot!
David og BH Dundee var helt suveræne i begynderklassen - de gennemførte med 99 points - wauw!
Heidi og Trunte var bare SÅ dygtige og scorede lige 82 points i åbenklasse, hvilket rakte til en WT5 - SÅDAN Heidi og truttelutten.
01.05.2011
I går havde Michael og Trille deres debut i vinderklasse på officiel working test.
Prøven blev afviklet i det skønne område i Danstrup Hegn i region Nordsjælland.

Dagens test bestod af 5 poster:
1. En dobbeltmarkering på linie på 80 meter,
2. En enkeltmarkering kastes som distraktion, herefter dirigering forbi distraktionen og til sidst skulle markeringen hentes hjem,
3. En enkelt markering efterfulgt af en dobbeltmarkering,
4. En dirigering med distraktion på vand, hvor distraktionen skulle hentes til slut,
5. Frit søg med indbygget tramp.

Trille var i sit es, hun arbejdede solidt og scorede 20, 20, 11, 16, 20.
På post 3 missede hun den ene markering på dobbelmarkeringen, og måtte hjælpes, og da hun oprindeligt var sendt på en apport, svigtede lydigheden i dirigeringen lidt, så det kostede 9 points.
På post 4 var der lidt uro på post og dén går jo ikke i vinderklasse, så det kostede 4 points.
Resten af prøven gik bare til ug, og med stor ros fra dommerne.
Dagen endte med 87 points og en placering som WT5.
Vi er ovenud stolte over den lille Trille, som arbejder flittigt og lystigt derud af.
Trille, fars hund, WT5 i vinderklasse.
10.04.2011
Dagen i dag har været noget af en milepæl.
Vi har været på C-prøve på Sonnerupgård i Nordsjælland i det skønne forårsvejr.

Michael og Trille startede vinderklasse, og denne gang fik de lov til at fuldføre på alle tre poster.
Første post var to dirigeringer hos dommer Peter Rasmussen, hvor der var en distraktionsmarkering på den sidste, som også skulle bringes hjem. Det var to lange svære dirigeringer (den ene målt til 140 m og den anden til 120 m), men det lykkedes dem at få alle fugle hjem.
Anden post var en markeringspost med makkerhund hos dommer Kresten Henriksen. Den startede med en dobbeltmarkering hvor makkerhunden fik første del af en dobbeltmarkering før, man måtte sende første gang. I det man sender, får makkerhunden anden del af  dobbeltmarkeringen, hvorefter den bliver sendt på den første. Til slut får makkerhunden den sidste af en 2½-markering. Trille klarede opgaven rigtig fint, men da hun bragte en due med et hul i, blev hun desværre belastet af det (dommeren var i tvivl, men belastede alligevel hunden for det).
De fik alligevel lov at fortsætte til det frie søg. Det foregik på et kæmpe åbent område, og tre hunde var oppe ad gangen. Dagens strabadser havde efterhånden sat sine spor, så der var ikke meget krudt tilbage i Trille. Det lykkedes dog, at få to fugle hjem, så det var ikke helt tosset.

Men nu var det ikke kun Michael og Trille, der var på prøve. Mette og Boogie havde deres debut på markprøve i begynderklasse på dummier hos dommer Ib Lyck Hansen. Der var desværre nogle dumme førerfejl som gjorde, at Boogie ikke fik vist hvad hun i virkeligheden kan, men det har Mette så lært til næste gang 🙂 Det blev dog alligevel til en 2. præmie, og det er vel ikke så tosset på en debut. Og det vigtigste var, at de begge havde en god oplevelse af dagen.

Og det var en god dag - i selskab med rigtig mange skønne mennesker og hunde.
Boogie, opmærksomt på ventelinien til sin første markprøve.
08.04.2011
Vi har alle trænet flittigt de forgangne måneder, kun afbrudt af løbetid hos begge tøser. De har sørget for at synkronisere - meget bekvemt for os.
Så nu er vi endelig ved at være klar til den kommende prøvesæson, og glæder os til de mange arrangementer vi satser på at være med til hen over året. Det er altid så hyggelige dage i selskab med dejlige retievervenner.

I søndags lagde Michael ud med årets første prøve - Labradors forårsarrangement på Ravnholt Gods på Fyn. Han sprang direkte ud i en B-prøve med debut i vinderklasse.
Det var en rekordstor vinderklasse med 51 deltagere, så der var kridtet hårdt op på første post, som var en "vind eller forsvind"-post hvor den irske dommer Keith Matthews ikke så gennem fingre med nogen form for slinger i valsen. Michael og Trille skulle op som nr. 35, så der var rigelig tid til at se rigtig mange som ikke slap gennem nåleøjet og videre til næste post.
Posten var et områdebestemt søg i et noget vanskeligt terræn. Det lykkedes Michael at få Trille ud at hente den første fugl, dog med en del hjælp og dirigering væk fra afveje. Da Trille så blev sendt på nr. 2 og sidste fugl, havde hun stadig ikke helt forstået, hvilket område hun skulle løbe ud til, så de blev stoppet inden hun nåede ret langt ud. Farvel og tak. Hårde odds, men der skulle jo sorteres ud. Der kom trods alt en enkelt fugl hjem. Det var mere end mange andre kunne prale af. Jo jo, vinderklasse er noget helt for sig.
Om ikke andet, havde vi fået en dejlig dag i godt selskab i det skønne fynske landskab.
Stort tillykke til Tommy og Miko som blev 2. vindere i denne kæmpe vinderklasse. Sikke en præstation!
23.01.2011

Sikke en helt fantastisk start på året!!!

Hele to pokaler og en brugsprøve - det bliver næsten ikke bedre !!!

Den anden søndag i det nye år var vi i Hedensted hos Pernille og Tommy til overrækkelse af årspokalen. Der var arrangeret træning af både begynder og rutinerede hunde inden festivasen skulle i gang, og det var bare super træning, der var planlagt. Bagefter var der disket op med Pernilles lækre hjemmelavede vildtgryde og lagkage til dessert, og så var der overrækkelse af årspokalen.
Der fulgte nogle meget fine præmier med pokalen - en rigtig fin indgraveret termoflaske, et lækkert hundetæppe og så selvfølgelig bogen, hvor alle vindere har skrevet om deres meriter. Det var bare en super hyggelig dag i selskab med en masse skønne brown huntere og deres ejere. Tak til alle for en rigtig dejlig dag!!!

Den 18. januar var vi til region Nordsjællands årsmøde i Frederikssund. Der er rigtig mange gode initiativer på bordet fra bestyrelsens side, som vi glæder os til at være med til i årets løb. Og sørme om ikke Trille havde samlet nok points til at vinde regionens årspokal endnu engang!!! Endnu en gang en herlig reminder om et fantastisk prøveår 2010 for Trille og Michael. Nu venter udfordringerne i vinderklassen.

I går - den 22. januar - var der brugsprøve i Frederikssund. Boogie havde til træning vist, at hun havde ret godt styr på de enkelte øvelser, så det blev besluttet at forsøge at få brugsprøven hjem.
Boogie og Mette kom op som de første, og det gik ud over al forventning. Lineføring og fri ved fod var bare fint. Ro på post og hjemkald perfekt. Apportering og aflevering super flot, og skud intet problem. Alt i alt en rigtig fin prøve, der hos dommer Lene Sørensen udløste toppoints. Wee, hvor er det bare skønt når træningen giver pote og man har verdens bedste vovse!!!
Boogie er kun 8½ mdr. og alligevel klarer hun sin første prøve med bravour - dejligt!!!

Nu fortsætter vi stille og roligt træningen af dem begge, og så må vi se hvad året bringer.
En meget dygtig lille hund med sin meget glade ejer!!! Brown Hunt's Boogie har bestået brugsprøven 8½ mdr. gammel.
22.12.2010
Nu står julen for døren og året går på hæld.

Når vi ser tilbage på året der er gået, har det været fyldt med fantastiske begivenheder og oplevelser med vores skønne hunde.

Trille har udviklet sig til at blive en bevidst voksen dame, der kender sit værd. En udvikling vi er meget glade for, da hun er en blød hund, og derfor godt kan blive lige vel påvirket af, hvad der sker omkring hende. Men hun hviler mere og mere i sig selv med alderen, dejligt.

I takt med dette, er der også sket rigtig meget med hende på prøvefronten. Hun har altid været hurtig i opfattelsen, men det er tydeligt at alderen og modenheden har gjort hende mere skarp. Resultaterne har heller ikke fornægtet sig - vi er ovenud stolte af hvor meget hun har opnået. Vi glæder os meget til at prøve kræfter med vinderklassen i det kommende år og med de udfordringer det bringer.

Den første søndag i maj fik vi en dejlig sms om, at BH Silke havde født 5 fine tæver. Juhuuu, så var der også en til os!!! Det var otte laaange uger hvor vi dagligt fulgte kuldet på Brown Hunts hjemmeside og gættede på, hvem af de fem, der skulle være vores Boogie. Vi fik mulighed for, at overvære hvalpetesten, hvilket var utrolig spændende og lærerigt, og umiddelbart herefter blev vi tildelt den "lille lyserøde".

Nøj, hvor hun har trampet ind i vores hjem og ikke mindst i vores hjerter. Hun er så sjov og fuld af spilopper, og med et udtryk som bare ikke er til at stå for. Boogie er efterhånden en stor fin pige næsten på højde med Trille, så hun trives og vokser heldigvis som hun skal.
Trille har taget rigtig godt imod hende, og de elsker at lege sammen dagen lang. Trille gør et godt stykke arbejde, med at forsøge at opdrage på Boogie, og det er sandelig ikke nogen let opgave, smil.

I august startede Mette til hvalpetræning med Boogie, og senere hen fulgte de et brugsprøvehold. Det sidste var dog lige vel tidligt, men socialiseringen og de grundlæggende øvelser var yderst brugbare. Uanset hvad, har Boogie vist utrolig gode evner til at arbejde, og hun skal kun se øvelserne få gange, før de sidder "lige i skabet". Til gengæld har hun ild i måsen, så det er lydigheden, der skal arbejdes rigtig meget på. I september startede Sanne heldigvis lydighedshold op, og det bliver fulgt regelmæssigt. Sanne laver nogle fantastiske øvelser, og vi har fået et lille stjernehold sammen med Sannes, Jette og Sørens unghunde. Vi er meget spændte på, hvad de banditter kan udrette i det kommende år.

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår, og vi glæder os til at vi ses derude i 2011.
13.12.2010
I søndags var Trille og Mette på DRK's juleudstilling i Næstved. Trille opnåede et VG i brugshundeklassen hos dommer Jane Palmer 😀 Dejligt! Vi er meget stolte af, at have en hund på vej i vinderklasse som også kan være med på udstilling.

Her ved sæsonens slutning kan vi nu se tilbage på et forrygende år med Trille. Det er lykkedes at opnå 2x1. præmie i Åbenklasse på B-prøve, 2x vinderplacering i Åbenklasse på WT samt 1. præmie på Åben A. Og ej at forglemme debut i vinderklasse på uofficiel WT med resultatet WT3.
Og vi har fået flot bevis for, at hun kan gøre sig både arbejdsmæssigt og exteriørmæssigt, nemlig da hun vandt Regions Nordsjællands Dualpokal med 3v. og excellent på skuet og med 1. præmie i Åbenklasse og bedste hund på markprøven.

For 3 år siden havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at nå så langt på så kort tid - Trille er trods alt vores første hund.
Men kombinationen af en god hund, samarbejdet/samhørigheden mellem hund og fører og selvfølgelig træning, træning, træning, kan tilsyneladende føre til mere end hvad man lige skulle tro. Og det er kun begyndelsen - vi glæder os til mange flere udfordringer og dejlige timer med træningskammerater og på prøver i 2011.

Årets meriter har ført til, at Trille har opnået flest points til og dermed vundet Kennel Brown Hunt's Årspokal 2010!!
Vi er ovenud stolte over at kunne være med i fine selskab af fantastiske brugshunde hvoraf flere er champions. Tillykke til alle Brown Huntere med deres flotte resultater året igennem.
Og tak til Pernille for to dejlige hunde samt for opbakning, motivering, husly osv. osv. i forbindelse med al vores prøveaktivitet.
22.11.2010
Juhuuu, så lykkedes det at få den eftertragtede 1. præmie på Åben A!!!

Pyha, der bliver ikke udbudt mange Åben A prøver, så det var bare skønt at det gik så godt! Michael kom med på afbud i sidste øjeblik, og sikke et held.
Endelig gik Trille en fejlfri prøve.
Men de to har nu også haft lejlighed til at øve sig lidt hjemmefra. Michael har været så heldig at blive indbudt til opsamling på en gård nær Køge et par gange i løbet af oktober og november, og der har den lille sorte haft god mulighed for at træne at tøjle utålmodigheden og fløjten i halsen 🙂 Og det gav altså pote denne gang.

Så er ambitionen for året opnået: 2x1. pr. på Åben B, 2xbestået og vinderplaceret Åben WT og 1. pr. på Åben A dvs. fuldt kvalificeret til vinderklasse - hvor heldig kan man være 😀 Hun er bare fantastisk, den lille Trille.
17.10.2010

SÅ har Michael og Trille haft deres længe ventede debut på A-prøverne

Fredag drog de afsted mod Hedensted til hygge og overnatning (tak!) hos Pernille og Tommy.

Lørdag gik prøven rigtig godt, men Trille var desværre lidt i det tænksomme hjørne den dag, så hun tøvede lidt med opsamlingerne og det kostede en første præmie. Ellers lavede hun rigtig fine markeringer og dirigeringer, og ro på post var bare upåklagelig. Dejligt at hun kan bevare roen! Det tegner lovende for de fremtidige prøver! 😀


10.10.2010
I går var Mette på markprøvekursus arrangeret af Region Nordsjælland. Det foregik i fine lokaler på Hellebæk Avlsgård.
Kurset var et tilbud til regionens medlemmer med det formål, at lære interesserede, hvad det går ud på at være hhv. hjælper, prøveleder og prøvelægger med udgangspunkt i markprøverglementet, og hvordan man praktisk griber det an.
Der var morgenmad kl. 9.15 og derefter briefing af Kaj Lübke om, hvordan regionen afvikler markprøver.
Herefter var der undervisning resten af dagen af Annika Christiansen.
Om formiddagen var det teori, hvor Annika var meget dygtig til at forklare, hvordan de forskellige opgaver på prøverne kan bygges op for de enkelte klasser.
Kl. 13 blev der serveret frokost - en fantastisk lækker mørbradgryde med ris. Tusind tak til "madmor" som jeg desværre ikke kan huske navnet på, men uhmm det var godt!
Efter frokost drog vi ud i terrænet med hunde. Annika pegede nogle forskellige områder ud, og forklarede hvordan man kunne tilrettelægge en prøve for de tre klasser i netop dette område, og hvilke eventuelle alternative muligheder der var.
Herefter prøvede vi terrænet af med hunde fra hver klasse. Det var meget lærerigt at observere, for det var tydeligt om prøven var lagt enten for let, tilpas eller for svær.
Annika havde rigtig gode tips og ideer til hvordan man kunne optimere opgaverne, så man fik tilgode set både hunde, førere, dommere, kastere, skytte, tiden og overblikket så det hele kunne gå op i en højere enhed.
Alt i alt en super god og meget lærerig dag, hvor man fik et godt indblik i, hvordan prøverne bliver bygget op.
Og en opfordring til at melde sig som hjælper eller prøvelederassistent evt. med henblik på senere at blive prøveleder. Jo flere prøver man deltager på som hjælper, desto klogere bliver man på, hvilke opgaver man selv kan gå hjem og træne med sin hund. Man kan variere øvelserne og terrænet i en uendelighed og forberede sig selv og hunden på lidt af hvert.

I dag er Boogie startet til brugsprøvetræning i region Nordsjælland.
Det er Annette og Elisabeth, der er trænere på kurset, og det er tydeligt, at de har gjort et stort arbejde ud af at forberede undervisningen.
Holdet er delt op i aldersgrupper, og Boogie er selvfølgelig med hos de yngste.
I dag trænede vi kontakt ved lineføring og øvelse af hjemkald, og alle har fået lektier for til næste uge.
De gør begge meget ud af at forklare baggrunden for øvelserne og er gode til at komme med fif.
Så nu går Mette bogstavelig talt baglæns, så Boogie får en suveræn førerkontakt og dermed en super lineføring 😀

Michael og Trille har fået plads på Åben A på Lykkesholm næste uge, så det bliver spændende med deres A-prøvedebut!
Trille nyder at være med Michael på duejagt. Det lyser langt ud af hende, at hun er i sit es ude på jagtmarkerne. Det bliver meget interessant at se, hvordan hun tackler at være med på en større jagt med mange andre hunde.

To skønne tøser.
26.09.2010
Wauw!!! Sikke en weekend!

Den startede egentlig med, at lørdag formiddag ville Mette lige tage en hyggetur på skue i region Nordsjælland.
Godt nok var det i forbindelse med et dualarrangement, men Michael og Trille var tilmeldt til første A-prøve om søndagen, så det var prioriteret fremfor C-prøven 🙂

Mens vi stod og ventede på at skulle i ringen, fik Michael et telefonopkald om, at A-prøven var aflyst. Øv øv øv, den havde vi begge set frem til med spænding, men det var der selvfølgelig ikke noget at gøre ved.

Tilgengæld fik vi efter endnu et opkald lov at starte på c-prøven, og dermed fik skuet en ny spændende dimension, for nu kunne vi jo være med i konkurrencen om dualpokalen!

Trille blev bedømt af Kate Gross-Sørensen, og juhuuu - hun fik et excellent og blev tilmed 3. vinder i brugshundeklassen  Ihh altså - smukke Trille! Ikke det værste resultat at tage videre med til søndagens c-prøve i forbindelse med dualpokalen!

Søndag foregik prøven i Mårum. Det var en fint tilrettelagt prøve, som var meget jagtrealistisk.
Trille plukkede den ene fugl efter den anden i fuld fart og uden tøven, det var en fornøjelse at se på, og dommer Per Holmgrens kritik var ubetinget den flotteste kritik Trille har fået til dato - ingen bemærkninger overhovedet og dirigeringen blev rost til skyerne.

Hvor er det skønt når alt bare går op i en højere enhed, hunden synes arbejdet er skønt og så oven i købet kunne fremvise det på en prøve!

Det stoppede ikke her - Trille blev for første gang bedste hund, juhuuu! Og endte med at have points nok til at vinde regionens dualpokal  FANTASTISK - vi er bare ovenud stolte af lille Trilsen, der bare er SÅ dygtig!

Vi skal også lige huske at Lizanne skal have et kæmpe tillykke med hendes fantastiske resultat i dag: 1. pr. og bedste hund på dummier til hende og Indy, og 1. pr. og bedste hund med DJ. WAUW - at deltage med to hunde og blive bedste hund med dem begge - helt vildt stort!!

Og også stort tillykke til Gyrite, der lørdag vandt veteranklassen på skuet med Toppy og i overlegen stil fik 1. præmie og bedste hund = veterandualpokalen søndag!!!


Lizanne, Indy og DJ: 2xbedste hund begynderklasse. Gyrite og Toppy: Bedste hund + dualpokal, veteranklasse. Michael og Trille: Bedste hund åbenklasse + dualpokal.
04.09.2010
I DAG  har vi prøvet noget helt nyt og spændende! 😀

Trille har været til mentaltest i Hillerød arrangeret af Golden Raceledelsen - der var heldigvis også plads til et par labber 🙂 Det var en rigtig god test med en hyggelig stemning blandt beskrivere og deltagere.

Testen består af 7 hovedpunkter og forløb således:

1. Leg.
Trille syntes det var rigtig sjov at lege med testlederen - hun ville ikke lege trækkeleg, men apportering og aflevering af kluden var bare lige sagen 😀
Hun var dog meget glad for at bliver "afleveret" tilbage hos Michael - far er nu den bedste i verden!😉

2. Jagtlyst.
Harebane. Denne post egner sig ikke særlig godt til en veltrænet jagthund, der er vant til kun at gå på kommando. Så Trille blev nødt til at få et "fri" for at løbe efter kluden. Og så var den alligevel ikke så spændende, at hun gad at bruge krudt på den. Så beskrivelsen siger, at hendes jagtiver er stor set ikke-eksisterende 🙂 Pyt med det - vi ved at grunden er, at vi har en super trænet hund.

3. Aktivitet.
Eller rettere - fuldstændig inaktivitet fra førers side. Trille ventede da bare sammen med far - hun flyttede sig ikke på benene i de 4 minutter denne test varede, men ventede tålmodigt ved Michaels side. Ro på post må man sige 🙂

4. Overraskelse.
Kedeldragt, der pludselig rejses foran hund og fører. Trille tog et hop med et stort VOV til siden, og syntes at det var da noget mærkeligt noget. Michael tog et skridt frem mod kedeldragten, og efter en kort betænkningstid, gik Trille mellem benene på far og direkte hen og satte næsen på - dyyygtig pige 😀

5. Lyd.
Kæde trækkes hen over metalplade så det laaaarmer. Det kunne da virkelig ikke ophidse Trille. Hun stoppede bare op og gik direkte hen og duttede på både plade og kæde.

6. Spøgelser.
Denne post var vi meget spændte på. Trille tog fusen på os og viste, at vi har en meget modig vagthund, der ikke lader sig kyse af to spøgelser ved højlys dag 😀
Hun stod foran Michael og gøede i vilden sky, og der skulle ikke mere til end at Michael trådte et par skridt frem, før hun var henne og dutte på det ene gespenst. Og Juhuu - det var jo bare en flink mand inden i!!
Så kunne det ikke være så svært at dutte spøgelse nr. 2 og det var jo også en flink dame. 🙂

7. Skarp lyd.
Behøver vi nævne, at 4 skud ikke rigtig påvirkede Trille på nogen måde 😉😀

Alt i alt en rigtig god test! Trille havde 13 ud af 20 punkter til fælles med ønskeprofilen - super flot! Vi må nok sige, at seje Trille har overrasket os positivt. Der er flere krummer i hende end hun umiddelbart viser til daglig!

En anden Brown Hunter - BH Witch alias Trunte var også til mentaltest i dag. Hun havde også en super test, der viste stort mod og lyst til samarbejde. Tak for en superhyggelig dag, Heidi og Trunte 🙂 
Trille og Michael ved Overraskelsesposten - kedeldragten.
30.08.2010

Så har Trille været flittig og rigtig dygtig igen!

22. august var hende og Michael på B-prøve i Midtsjælland. Det var en ret tricky prøve hvor alle fugle, pånær i søget, skulle hentes på vand.

Rigtig mange havde store problemer med både dobbeltmarkeringen og dirigeringen, færtforholdene var ikke de bedste, så en lydig hund var alfa omega for at få fuglene hjem. Trille har heldigvis ikke de store problemer med lydigheden, så hun plukkede flot de tre første opgaver.

I søget, der foregik i et tæt og stikkende skrub, blev hun desværre halesøgt af makkerhunden. Det lykkedes at få både kaniner og duer hjem - altså dem, der lå i yderkanterne af skrubbet, men hun konfliktede alligevel så meget over halesøget, at hun ikke syntes hun ville ind på midten og hente en and.

Æv hvor ærgerligt - det blev til en stor 2. præmie fra dommer Lars Nordenhof, der ville have været en første, hvis bare én and var hentet. Nå pyt, vi havde en chance mere weekenden efter, og resten af prøven var jo gået til ug+.🙂

Weekenden efter var det til labradorweekenden i Strøgårdsvang i Hillerød, at de to skulle forsøge at kvalificere sig til vinderklassen ved at hente nr. to 1. præmie i åbenklasse.

Det blev en ganske særlig prøve. Først og fremmest fordi rigtig mange fra den jyske del af Brown Hunt-familien havde taget turen her til Sjælland for at deltage i lab.arrangementet. Hvor var det bare rigtig hyggeligt at se jer allesammen igen! 😀 Og det gik bare forrygende for alle - kæmpe tillykke med de fantastiske resultater I alle høstede hen over weekenden!!

Og Michael og Trille var også med i høsten 🙂 Endelig lykkedes det at få 1. præmien hjem! Dommer Johnny Henriksen havde en løftet pegefinger til Trilles fri ved fod, men ellers fik hun en rigtig fin kritik. Sådan Michael - så blev målet for 2010 indfriet - billetten til både A-åben og B-vinderklasse er i hus 😀

Søndag brillerede alle Brown Hunterne igen igen.
Søster Bonus lagde ud med at vinde babyhvalpeklassen i overbevisende stil - sikke en imponerende fremvisning af den lille spirrevip, super flot!
Søster Pasta fulgte trop med at bliver 3. v. med excellent i brugshundeklassen. Sådan!
Resten af Brown Hunterne fik også super resultater - tillykke til jer alle, det var bare SÅ flot!!!
Trille fik et fint VG af Connie Svane - det var vi meget glade for.

Lille Boogie var med på sidelinien hele weekenden - forhåbentlig fik hun set og hørt nogle gode staldtips fra sine dygtige familiemedlemmer, som hun kan bruge når det engang bliver hendes tur 🙂
Foreløbig nøjes hun med at koncentrere sig om at blive stor og stærk, så hun kan modstå flere kæbeproblemer. 7-9-13 er de forhåbentlig et overstået kapitel.
 
Og Boogie er bare en glad og fræk lille hundehvalp, som synes det er rigtig sjov at apportere ænder, duer, krager, måger, kaniner, sko, sokker, mobiltelefoner osv. osv. haha. Hun bliver en fantastisk prøvepartner, når vi får sorteret lidt i apportgenstandene og overbevist hende om, at hun altså skal komme hjem og hygge med dem, istedet for at ville have dem for sig selv.

Hun har i øvrigt tabt 4 tænder i både over- og undermund, og hun ligner pt. en lille kanin med to nye store tænder ved siden af de små stifter, der stadig er tilbage haha 😀
08.08.2010
I går var Michael og Trille på B-prøve i Suserup i region Sydsjælland. Det var en rigtig sommerdag, varmt og solrigt - måske ikke det mest optimale prøvevejr, men nu skal vi jo ikke brokke os over solen når den nu er her 🙂.

Der var rigtig mange tilmeldte, og derfor var der lang tids ventetid til de to skulle i ilden. Sådan en ventetid kan jo heldigvis fordrives blandt andet ved hyggelig sludren med alle de kendte og også ikke så kendte ansigter, vi altid møder på prøverne 🙂

Så blev det endelig vores tur. Prøven startede med en enkeltmarkering som gik fint. Dernæst en ikke helt nem dobbeltmarkering, hvor den ene fugl landede på land og den anden på vand, og begge markeringer faldt skjult.
Derfor var det svært for Michael at holde øje med hvad Trille lavede, og han opdagede først lidt sent, at hun havde besluttet sig for at nulre lidt på en and på landmarkeringen i stedet for at samle den op.
Hjem kom den dog da hun fik opfordringen, men det nulleri koster jo. Begge fugle kom hjem, så opgaven blev trods alt løst.
Super dirigerbare Trilsen løste dirigeringen til ug+ (som sædvanlig) og søget gik også fint.

Det blev til en 2. præmie fra dommer John Bech. Ærgerligt ærgerlig, at hun valgte at gå tilbage til "gamle" uvaner lige den dag.
Der er også sket meget i Trilles liv og vante rutiner i det sidste stykke tid. Det er sikkert ikke en nem overgang fra at være "enebarn" til at få en lillesøster i huset. Så det kunne måske være en af årsagerne til at det kokser lidt for hende, og hun vælger de gammelkendte (u)vaner, som ellers er trænet stort set væk.

Det går ellers rigtig godt med integreringen af lillesøster i familien. Boogie er fuldstændig faldet til og betager alle på hendes vej. Hun og Trille nyder hinandens selskab, og leger og hygger dagen lang. Det er så sjovt at betragte, hvordan Boogie kopierer Trille og hendes adfærd. Hun har lært sig Trilles hygge og lege lyde, og det lyder bare så skægt når de ligger og snakker i munden på hinanden 😀
Boogie og Mette er startet til hvalpetræning i region Midtsjælland. Det er rigtig hyggeligt at træne med andre jævnaldrende, og alle hvalpene synes det er så dejligt at blive udfordret med de forskellige øvelser 🙂 Boogie giver en fantastisk øjenkontakt, og er meget ivrig for at følges med Mette, så det lover rigtig godt for det fremtidige samarbejde 😀
Desværre døjer Boogie med gentagen kæbebetændelse, men vi håber at den medicinkur hun er på nu, kan få gjort kål på det. Hun er heldigvis smertefri og opfører sig helt normalt, så snart hun får medicinen.
11.07.2010
Pyha - så er vi hjemme efter fire skønne dage i det jyske på et helt fantastisk labradorarrangement.

Torsdag kørte vi til Randers - vi havde lejet en hytte hvor arrangementet skulle foregå. Ca. 50 labradorentusiaster var tilmeldt denne weekend og hold da op, hvor havde arrangørerne (raceledelsen) gjort et kæmpe stykke arbejde for at gøre denne weekend spændende, interessant, hyggelig - og ikke mindst sørget for, at alle fik en god træningsoplevelse med sig hjem. Tusind tak til raceledelsen for deres store indsats for at give os alle en fantastisk oplevelse!!!

Der var arrangeret både træning i marken med utrolig dygtige instruktører samt debataften og foredrag hvor interessante og meget aktuelle spørgsmål blev taget op. Der var gang i debatten og rig lejlighed for, at tilkendegive egne synspunkter. Dejligt at ledelsen tør tage tyren ved hornene og spørge medlemmerne direkte hvad der er af forslag til forbedringer. Super initiativ udført på en rigtig god måde.

Trille og Boogie fik så sandelig også en ordentlig en på opleveren. Michael og Trille var i marken begge dage på begynder-vinderklasseholdet. Sommeren var kommet til DK, så det var med temperaturer på omkring 25 grader. Men de knoklede alligevel på, og fik rigtig meget ud af træningen.

Boogie var i "børnehave" sammen med søstrene Bounty og Bonus, og nøj hvor de hyggede sig.

Om aftenen var der hygge og præmieuddeling til alle deltagere - super god måde at skabe en god stemning deltagerne iblandt.

Søndag afsluttede arrangementet med en uofficiel working test. Michael havde meldt til i vindeklasse for første gang, så det var rigtig spændende hvordan det ville gå! Og det gik bare SÅ godt! De blev 3. vindere i klassen med 72 points - hvilken debut!

Tak til alle for en super hyggelig dag - og tillykke til dem, der bestod. Et særligt stort tillykke til Anne/Atju som vandt åbenklasse - supersejt Anne, godt gået, det har du virkelig fortjent!! KAGE!!

Tusind tak til sponsorerne af alle vores præmier - tak til kennel Brown Hunt, Kennel Kado, Olivers samt Techni-Cal!
27.06.2010
Sikke en skøn weekend!

Lørdag kørte vi til Hedensted da Michael og Trille skulle tidligt op på working test søndag i Herning, og vi selvfølgelig skulle have lille Boogie med hjem. Tusind tak til Pernille og Tommy for husly og lækker mad!
Ida og Bodil, der har Boogies søster BH Basta alias Laika, var der også på besøg, så vi fik sludret til (alt for, haha) sent om aftenen. Det var bare så hyggeligt!

Tidligt søndag morgen kørte vi med Tommy til Herning. Der var mange tilmeldte, og sikke mange efterhånden kendte ansigter, heriblandt rigtig mange Brown Huntere, vi fik hilst på 🙂
Terrænet var fantastisk og vejret var sommerligt, og prøven gik bare super godt for Michael og Trille! Der var lige en dobbeltmarkering på vand/land, der kiksede lidt og blev til to flotte dirigeringer, men resten af posterne blev bare løst helt i top! 79 points blev det til, og sørme om det ikke rakte til en WT4-placering  Ih, hvor er hun bare fantastisk, den lille Trille 😀

Også kæmpe tillykke til Tommy/Zigzag, der blev WT3 i begynderklassen, til Annie/Thilde, der blev WT5 i begynderklassen og til Karin/Misty samt Brian/Pounder, der bestod hhv. åben- og vinderklasse. Og Heidi/Trunte, Hans Christian/Spooky og Kim/Mascot - I kommer igen næste gang! Det var bare super hyggeligt at hilse på jer alle.

Efter en lang men dejlig prøvedag, kørte vi retur til Hedensted, og så var tiden inde til, at Boogie skulle flytte hjemmefra.
Pernille havde lavet den flotteste hvalpepakke til os i Boogies farve lyserød 🙂 Der var både line, fløjte og to dummier og en masse guffer - det hele pakket i en fin lyserød stofvandskål med Boogies navn på! Hvor blir vi bare fancy når vi skal ud i verden og vise os frem! 😀

Køreturen hjem tog hun rigtig pænt. Hun var lidt ked af det i starten, men faldt hurtigt til ro, og havde til sidst overskud til nysgerrigt at følge med i trafikken ud af vinduet 😀

Vel hjemme var hun fyldt af energi efter den lange køretur, så hun sørgede lige for, at sætte gang i sin egen velkomstfest 😀

Trille har taget så pænt i mod hende. Hun er meget tålmodig og synes også det er sjovt at have fået en legekammerat, så hun kommer ofte med legetøjet og opfordrer Boogie til tagfatleg rundt om spisebordet 🙂 Så ræser de rundt om bordet, og Boogie skærer vejen af ind mellem stolebenene, ha ha, det ser bare så sjovt ud 😀 

Alt i alt er Boogie allerede faldet rigtig godt til. Hun er meget tillidsfuld, social og nysgerrig (og også ret fræk med det mest flabede blik i øjnene, ha ha), et resultat af den gode prægning hun har fået hos Pernille. Lige nu ligger hun og sover - og snorker! Hold da op hun kan hive torsk i land, hahaha 😀 Hvor er det bare skønt at få hende hjem! 
Michael og Trille holder pause i skyggen mellem to poster på WT i Midtjylland.
24.06.2010
SÅ er der ikke længe til Boogie flytter ind
Hele kuldet blev hvalpetestet sidste søndag. Det var rigtig sjovt og spændende at overvære. Det viste sig at alle hvalpene var meget ens, så Pernille fik fornøjelsen af, at vurdere hvem der ville passe bedst til at blive vores nye lille stjerne.
Endelig blev spændingen udløst, og det bliver den lyserøde tæve, der får navnet Boogie og konverterer fra jyde til sjællænder 🙂 Det er vi bestemt ikke kede af. Hun er bare så sød og sjov, og har samtidig det mest nuttede udtryk.

Pernille har været så sød at sende fotos af hende, så siden er opdateret med ekstra fotos.
Brown Hunt's Boogie - 7 uger gammel og fuldstændig uimodståelig
13.06.2010
Sikke en dejlig dag vi har haft 😀
Vi havde aftalt at vi skulle se og kysse på Silkes hvalpe hos Pernille og Tommy. Da de begge skulle deltage på Region Centrums jubilæumsarrangement i Kulsø, besluttede vi at slå to fluer med et smæk, og køre til Kulsø og stille Trille på skue og så se hvalpe bagefter.
Trille blev stillet i brugshundeklassen hos dommer Kaj Falk Andreasen, og sørme om hun ikke vandt den med VG - og blev tilmed BTK4!
Der var også rigelig tid til hygge og til at følge de andre Brown Huntere på skuet og WT'en. Tillykke med de flotte resultater til Marlene og Kim med Mascot, til Karin og Hans Kristian med Misty og Spooky og ikke mindst til Pernille med søster Pasta, der bestod WT Vinderklasse samt de uovervindelige Tommy og Miko, der løb med det hele.
Bagefter var vi i Hedensted for at se hvalpene. Nøj hvor er de fine! Og de er bare så sjove! De ligner hinanden så meget, så det er umuligt at udpege en favorit. Vi glæder os bare over, at een i den skønne flok er vores Boogie. Vi er spændte på hvad hvalpetesten næste mandag siger om dem. Og så er der 14 aaalt for lange dage til vi tager turen over igen, for denne gang at hente Boogie  hjem 🙂
BTH4 og 1. vinder med VG i Brugshundeklassen på Jubilæumsskuet i Region Centrum
07.06.2010
Hurraaa!!! Så lykkedes det at få en 1. præmie i Åbenklasse på B-prøve
Michael & Trille var på Esrumgård, og det gik bare som smurt hos dommer Johnny Henriksen - ingen slinger i valsen!! SKØNT - nu er der åbnet for adgangen til A-prøverne, som har været Michaels mål for i år 😀
15.05.2010
Det var en travl men skøn Kr. Himmelfartsdag!

Dagen startede med C-prøve i åbenklasse på Skjoldenæsholm på Midtsjælland.
Der var lidt knas i søget, så det blev til en 2. præmie denne gang.

Herefter gik turen til skue i Nordsjælland. Her fik smukke Trille et Excellent i brugshundeklassen - dejligt!
04.05.2010

Velkommen til verden til Brown Hunt´s Boogie, der blev født søndag d. 2. maj!!!
Boogie flytter ind om 8 uger, og vi glæææder os!!!!

Boogie er halvsøster til Trille med Brown Hunt´s Silke som mor og Thirsgaards Sirius (Zacho) som far. Vi er sikre på, at hun bliver ligeså nem, sød, arbejdsivrig og og og ... som vores fantastiske Trille 🙂

Pernille, der har opdrættet hende, opdaterer heldigvis sin hjemmeside mere end jævnligt og tager nogle skønne fotos af hvalpene, så vi har mulighed for at følge med, når de nu befinder sig heelt derovre i Jylland 🙂 Følg med på www.brownhunt.dk.

02.05.2010
Så er der lidt opdatering.

Den 24. april var Mette afsted med Trille på B-prøve på Lerchenborg i Midtsjælland. Det gik samlet set fint nok, men den ene af dobbeltmarkeringerne kom ikke hjem og Trille tøvede af og til i opsamlingerne,  så dommer Christian Brix Søndergaard kunne ikke give mere end en 3. præmie.

I dag havde Michael og Trille deres debut på officiel working test i åbenklasse. Det foregik i Danstrup Hegn i Nordsjælland. Vejret var heldigvis med os, og Trille løste alle fem opgaver godt og solidt. Det blev til 84 points i alt - og det var tilsyneladende nok til at de også blev WT2 - kun 1 point fra vinderen!! 😀 Hurra!! Hun er altså noget særligt, hende den lille sorte 🙂
17.04.2010
Så gik prøvesæsonen endelig i gang for vores vedkommende 😀
Der blev lagt lidt hårdt ud med to åbenklasseprøver i samme weekend.

Vi startede i Jylland i Bække hvor vi havde meldt til B-prøven lørdag på Labradorarrangementet. Vejret var helt forårsagtigt og terrænet super godt til markprøve.
Vi fulgtes med Pernille og Tommy, det var bare super hyggeligt og tusind tak til dem for deres fantastiske gæstfrihed 🙂
Prøven var utroligt godt tilrettelagt, alt kørte bare, og det var en imponerende gaveregn til alle der fik 1. præmie og derover. Superflot og festligt arbejde af arrangørerne!

Selve prøven gik dog ikke som håbet for vores side. Trille fik ikke markeret dobbeltmarkeringen, og den blev til to dirigeringer istedet og i et meget langsomt tempo. I søget syntes hun, at hun lige ville spørge Michael ved hvert stykke vildt, om det nu var i orden hun samlede det op = nøl. Tilgengæld lavede hun en super dirigering hen over en "skjult" å og enkeltmarkeringen var også lige i skabet. Alt i alt kunne det ikke blive til mere end en 3. præmie hos dommer Kaj Falk Andreasen, og det var også ok for den præstation.
Tilgengæld kunne vi glæde os over at søster Pasta fik en flot 1. præmie i åbenklasse, Tiny bestod brugsprøven og Mesteren Miko løb med det hele i vinderklassen😀 De er altså bare totalt suveræne, de jyder fra Hedensted!! 😎

Om aftenen var vi til middag i Vorbassehallen som labradorledelsen havde været så søde at arrangere. Det var rigtig hyggeligt at hilse på mange andre labradorentusiaster samt en glædeligt møde med kendte ansigter. Vi blev desværre nødt til at køre tidligt, da vi skulle hjem på C-prøve dagen efter.

Søndag stod den på C-prøve på Sonnerupgård i Nordsjælland. Forventningerne var ikke de store set i lyset af, hvordan det var gået dagen før. Og det startede også nervepirrende, da Trille ikke fik markeret på vandmarkeringen. Men Michael fik hende flot dirigeret ud til den og hun kom hjem med den i fuld fart. Igen lavede hun en super dirigering (dagens hidtil flotteste iflg. dommeren) og dobbelmarkeringen gik heldigvis også fint. I søget plukkede hun det ene stykke vildt efter det andet, og kun fordi den anden hund nåede at snuppe alle duerne, nåede hun ikke at få en sådan hjem. Denne præstation var nok til at dommer Palle Ingemann belønnede med en 1. præmie! 😀 Det var skønt oven på oplevelsen dagen før, når vi nu ved, at hun sagtens kan 🙂

Alt i alt var det en dejlig weekend og som sagt, skønt at komme i gang!

Vi er, ud over vores faste træningshold, startet til åbenklassetræning gennem DRK. Det er virkeligt godt at prøve andre træninger og metoder af, og det er rigtig god samarbejdstræning for Trille at møde nye hunde. Dejligt at vi har denne mulighed - tak til regionen for at arrangere sådanne træninger!Trille og Michael på ventelinien i Bække. Foto: Pernille Lillevang
20.03.2010
Det går lidt trægt med prøvestart i år.

Trille har været uheldig på en træningstur og fik skåret poten op, som resulterede i fire sting og en stor forbinding i 14 dage og efterfølgende en betændt ulveklo.
Det betød bl.a. at vi måtte melde afbud til et ellers super spændende træningsseminar hos Pernille og Tommy. Michael tog dog derover alligevel for at få nogle guldkorn med fra de dygtige instruktører, og lidt hygge med de andre hundetosser er jo aldrig af vejen 🙂

Da Trilles pote endelig var klar igen gik hun så i løbetid, så foreløbig er der meldt afbud til tre tilmeldte prøver, øvøv.

Vi glæder os derfor helt vildt til årets første prøve, som bliver i Jydelandet, og så snupper vi lige en prøve mere i det lokale Nordsjælland bagefter. Så skulle sæsonen være skudt godt i gang herefter for vores vedkommende.

Så Trille - ikke noget med flere skader, vel...
20.01.2010
Selvom januar er en stille måned mht. prøveaktivitet, sker der alligevel en masse spændende.

Vi har været på besøg hos Kennel Brown Hunt, hos Pernille og Tommy og hele Trilles familie. Vi trænede sammen med en masse andre søde Brown Huntere, og bagefter havde Pernille og Tommy lavet dejlig frokost. Senere blev Brown Hunt Årspokalen uddelt til de dygtige vindere, Marlene og Ronja. Kæmpe tillykke til dem!! Vi fik selv en fin dummy og en praktisk godbidstaske med hjem 😀 Det var bare en super hyggelig dag, og vi glæder os til vi skal til det jyske igen!

Træningen hos Gyrite, Poul Erik og Sanne er startet op igen. DET er Trille glad for - huhej hvor hun henter og bringer i et væk, og hun er bare så lykkelig for at hilse på træningskammeraterne igen! 🙃 Så det tegner lovende for de kommende prøver - ih, hvor vi glæder os!

I går var vi til årsmøde i Region Nordsjælland, og sørme om ikke vi vandt Regionens Årspokal (skænket af Kennel Nøhrenas) 😀 Vi fik dog ikke pokalen med i går, da den skal graveres først, så vi kan ikke vise den på hjemmesiden endnu. Men det kommer!

Og så var Trille på Landbohøjskolen i dag til multisundhedscheck. Det var som led i et forsøg, hvor LIFE havde efterlyst labrador-tæver til det formål. Så Trille fik taget blodprøver, urinprøver, hjertekardiogram, blev målt og vejet osv.
De prøver, der kunne svares umiddelbart på, så meget fine ud. Så nu ved vi, at vi har en helt igennem sund og rask hund - dejligt!😀
13.12.2009

Vi har været på DRK´s jule-udstilling i Næstved, og Trille fik et VG i brugshundeklassen!!  Endnu engang fik vi bevis for, at hun er både dygtig og smuk, he he 😉 

Det var så sidste prøve/konkurrence-resultat for året 2009.
Når vi ser tilbage på året med de mange fine resultater, er vi bare SÅ stolte af vores dygtige hund!! Hun har fuldt ud - og mere til - levet op til hvad vi håbede, at vi kunne lære og opnå sammen med hende.
Vi glæder os til mange flere dejlige oplevelser med træninger, træf og prøver sammen med hundevenner fra nær og fjern 😀

Trille har været med i et forsøg blandt labrador retrievere på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet vedr. den arvelige sygdom EIC - Exercise Induced Collapse.

Denne sygdom kommer til udtryk som et kollaps ved fysisk udfoldelse/ophidselse. Genet for EIC er recessivt, og kan kun udløse reaktion hos hunde, der er affectet af sygdommen.

Derfor er det muligt, ved kontrolleret avl, at avle hvalpe, der højst er bærere af sygdommen, og derved ikke selv bliver syge af den. Det eneste man skal være OBS på er, at bærere af genet kan føre det videre til evt. afkom.

Vi synes derfor, at det er vigtigt, at kende både tævens og hanhundens status, inden avl, således at hvalpene ikke risikerer at blive affected.

Se evt. en meget mere udførlig beskrivelse af EIC (og andre arvelige labrador-sygdomme)og forsøget blandt labrador retrievere på www.labrador-retriever.dk. Her kan man også se en løbende opdateret liste over testede labrador i DK samt deres EIC-status.

Da vi har planer om at lave et kuld hvalpe på Trille på et tidspunkt, er vi meget glade for at testen har vist, at Trille er EIC-clear 😀

21.11.2009

Hurraaa!!! Så lykkedes det (allerede) at få en 1. præmie i Åbenklasse i hus  
Det var kun anden gang Michael og Trille startede ÅK, og de gjorde det bare så flot!
Trille er stadig en smule trykket af makkerhunden, men det var blevet meget! bedre siden sidst, så vi er på rette spor - og det er det vigtigste 😀
Dejligt resultat at afslutte årets prøver med!!! 🙂🙃

27.09.2009
Weekenden har stået på dyst om Nordsjællands Dualpokal hvilket inkluderede Michael og Trilles debut i Åbenklasse 🙃
Der blev lagt ud lørdag på skue i Frederikssund, som gik ud over alle forventninger!!! Trille indkasserede et excellent 2. vinder i brugshundeklassen (som også var debut) hos dommer Lene Nielsen samt en samlet BIK 4!!!  Ikke så ringe endda af en hund der er 3/4 FT labber 😉😀

Den placering betød, at Dualpokalen måske var til at nå... 🤩 Så der var spænding på dagen efter på markprøven ved Hellebæk Avlsgård, hvor åbenklasse skulle prøves af for første gang!!
Der var 4 poster - en vandmarkering, en dirigering, en dobbeltmarkering og et frit søg. De 3 første poster forløb uden problemer, så nu skulle søget "bare lige klares". Det var Trille så bare ikke helt enig i. Hun lod sig desværre trykke af den anden hund (som ellers ikke så ud til at genere hende, så det var lidt uforståeligt), mistede fart og kom tom-mundet hjem alt for mange gange - noget vi aldrig tidligere har oplevet hende gøre 😥 Vi tillægger dog det faktum, at hun netop var gået ud af løbetid, som en stor del af årsagen. Hun har før vist hormonelle humørsvingninger i tiden efter løbetid, hvilket mærkes tydeligt når hun skal arbejde. Der kunne selvfølgelig ikke gives 1. præmie på sådan et søg, så det blev til en 2. præmie denne gang (det er nu heller ikke så ringe endda for en debut), og pokalen tager vi næste år i stedet 😉😀.
I øvrigt kæmpe tillykke til Dorthe og Sveske, der fuldt fortjent vandt pokalen!!!! 😀  

Nu er vi spændte på næste prøve, som heldigvis først er om et par måneder. Der skulle alle hormonerne gerne være ude af kroppen og vores gode gamle Trille vendt tilbage 🙂
05.09.2009
Trille var meldt til prøve på Lolland i dag, men da Michael vågnede med hold i nakken uden at kunne bevæge sig, måtte vikaren træde til igen 😉😎
Det gik heldigvis super godt (hos dommer John Bech Jensen) trods regn og blæst, og Trille kom hjem med en 1. præmie mere i bagagen, hurra! 😀 
30.08.2009
I går var vi atter på heldagstræning med træningsholdene på Flyvestation Værløse. Det var bare sådan en dejlig dag med go hundetræning, hyggeligt selskab, og selv vejret artede sig 🙂 Tak til Gyrite, Poul Erik og Sanne for en som sædvanlig meget givtig og veltilrettelagt dag, og tak til alle deltagere for en skøn dag.

Og det var en fin opvarmning til søndagens kvalifikationsprøve på goldenarrangementet i Hillerød. Trille gik rent igennem hos begge dommere (Kai Lübcke og Susanne Forchammer) og bestod, og oven i købet ført af "fremmedfører". (Mette var standin for Michael, der var blevet forhindret). Hun er altså lidt super sej den lille hund. Hurra! 😀

Også et kæmpe tillykke til Dorte og Wilma der også bestod! 🙂
17.07.2009

Hold da op! Sikke en dag i går! DRK´s Jubi-Working Test - over 70 tilmeldte hunde i klassen fra både ind- og udland, 5 spændende og ikke mindst udfordrende poster, og solen, der bare bagte over Feddet. Der var lagt op til noget af en dyst!
Vi sneg os med i gruppen med vores søde træningskammerater, og fulgtes rundt på posterne. Her var vi hele følelsesregistret igennem - nerver, spænding, jubel, skuffelse, overraskelse osv osv. Men hvor var det dog en dejlig oplevelse! Tak til hele holdet for en fantastisk dag - både "gamle" og "nye"!
Trille var bare i hopla - ventetiden brugte hun på at indynde sig til leg og hygge hos både to- og firbenede, men hun viste også sin klasse ved at være dybt koncentreret og "på" når det skulle arbejdes. Hun er bare fantastisk! Især sidste post - et områdebegrænset frit søg - klarede hun helt ekseptionelt godt, hvilket så også blev belønnet med topkarakter. Utroligt at hun kan knokle på en hel dag og alligevel bevare koncentrationen og samarbejdet med Michael i så fin stil til slut! Hun ER altså bare helt speciel!
Tænk at det lykkedes! SÅDAN!!!!😮 1. vinder på i begynderklassen! Hvilken titel at opnå - og så med en hund, der endnu ikke er fyldt 2 år! Vi er ved at revne af stolthed over vores lille fighter  

Hygge ved ventelinien.
21.05.2009
I dag har Mette og Trille været afsted på Skue i Frederikssund.
Det blev til et VG i åbenklasse - herligt! 😀 En rigtig hyggelig og solrig dag med hundevennerne - så gør det ikke så meget at ventetiden er lang 🙂
17.05.2008

Endnu en dag med B-prøve - i Femsø Lyng i Nordsjælland.
Trille smed desværre en and på jorden efter vandet, og det kostede... 
En 2. præmie blev det til. Ellers en god prøve og en fin kritik - det tegner stadig lovende 🙂

03.05.2009

I dag er Michael og Trille blevet 2. vindere med 94 points i begynderklasse på Working Test i Danstrup Hegn - Hurra Hurra!!
Det var en fantastisk dag, hvor solen tittede frem og skoven var smuk forårsgrøn.
Working Tests er en rigtig hyggelig prøveform. Man følges med de samme hunde og førere rundt til de 5 poster, og ventetiden fordrives med hygge- og hundesnak og godt humør 🙂
Det er helt sikkert ikke sidste gang en WT skal prøves!😎

Trille - en flyvende vandhund!
19.04.2009
En herlig weekend er vel overstået, og to rigtig gode officielle resultater er nu i hus!!

Lørdag var vi på DRK-jubilæumsudstilling i Næstved, hvor Trille stillede i mellemklassen. Det blev til et VG og en rigtig fin kritik, hurra!! 😀 Og tillykke til Dorthe med hende to smukke "excellenter" - flot flot, det var ikke mange, der fik de lilla bånd 🙂

Søndag gik turen til Højstrup på Fyn på første B-prøve nogensinde.
Og hvilken debut! Michael og Trille lavede en flot 1. præmie hos Ulla Lindner - fantastisk!!! 😀🙃 Det var en rigtig dejlig dag i høj solskin og med masser af hundearbejde og hyggesnak - tak for godt selskab til Sanne og Lizanne og tillykke til dem med deres flotte resultater!🙂

Og så hører vi at søster Pasta hiver 1. præmier i land på sporarbejde - tillykke til hende og Pernille, som bare klarer alle 3 dicipliner til UG med kryds og slange 🙃

Nu holder vi fri næste weekend inden den står på Working Test om 14. dage. Man må sige, at sæsonen nu for alvor er skudt (godt) igang 😎
15.04.2009
Så er der lidt opdatering.

Prøven i Tisvilde udløste en 3. præmie.🤭
Markeringerne var ellers perfekte og der var en dirigering, som også var uden anmærkninger.
Det var i søget, det ikke fungerede helt som det skulle. Trille tøvede for meget på vildtet, især på ænderne, og det går jo ikke. Men så ved man jo hvad man skal hjem og øve 🙂 Det er trods alt en stor fremgang i forhold til, at hun før absolut ikke ville tage nogen former for vildt i munden.

Derfor var der også lidt nerver på til prøven i Teglstrup Hegn d. 12. april. Trille havde netop overstået sin 3. løbetid, og derfor havde der ikke været de store muligheder for træning. Men det havde åbenbart haft den effekt, at hun var blevet "sulten".
Hun lavede det mest imponerende flyvende opsamlinger i søget - uanset vildttype
Vandmarkeringen er der jo aldrig nogen ben i - hvem sagde vandhund  og de to andre markeringer var også perfekte, så denne gang blev det til en flot 1. præmie 🙃

Nu står den så på udstilling og B-prøve i nærmeste fremtid. Trille er vokset meget til på det sidste, så det er spændende hvad hun får af eksteriørbedømmelse.
02.03.2009

Så har hjemmesiden fået nyt udseende 🙂
Der vil løbende blive opdateret under de nye menuer - og forhåbentlig også under "Seneste resultater" på forsiden! 🙃
Vi har haft hyggeligt besøg af Dorthe og Epi. Trille og Epi var som sædvanlig ved at vælte huset - de morede sig helt vildt, de to tøser 😀
Tak til Karen fra træningsholdet for en dejlig chili- og hotdog-aften med hundetræningsvennerne!  Skønt at hundenørde med ligesindede
Michael nyder stadig fornemmelsen af 1. præmien fra C-prøven i Melby. Sådan et overbevisende hundearbejde og resultat kan man leve højt på længe!!
Næste udfordring bliver C-prøven i Tisvilde d. 15. marts - denne gang på vildt!